ZETApress

hírportál

Sportkarácsony a Körcsarnokban

Kozmann György

Kozmann György

A Starline Tehetséggondozó és Sportrendezvény-szervező Iroda ebben a szellemben hagyományt kíván teremteni, méghozzá oly módon, hogy minden esztendőben Sportkarácsonyt rendez.

Közös társadalmi érdekünk, hogy a sport már gyerekkorban életformává váljon minél szélesebb körben, ezért szeretettel meghívja a fővárosi nevelőotthonokat a Körcsarnokba. A befogadóképességre való tekintettel otthononként maximum 10 fővel számolunk, illetve az SOS Gyermekfalu 10 és 16 év közötti fiataljait is várjuk! ? tudatta Koós-Lukács Tímea.

A rendezvénynek idén a Körcsarnok ad otthont december 17-én, csütörtökön 15 órai kezdéssel, ahol egészen este 18-ig közel 300 gyerek több sportágat is kipróbálhat a küzdőtéren olimpikon sportolókkal. Az ergométeres kajakozást Benedek Dalmával gyakorolhatják, pingpongozhatnak Kiss Tamással, kezükbe foghatják Szilágyi Áron kardját, vagy Knoch Viktor korcsolyáját, sőt kihívhatják darts-versenyre Hadfi Dánielt, vagy Gyenesei Leilát. Este 7-től a szomszédos SYMA Csarnokban az Év Sportolója ? Sportcsillagok Gálája kezdődik a Duna TV kamerái előtt, így a körcsarnokbeli közreműködőknek addigra el kell foglalniuk helyeiket.

A program

Köszöntőt mond Kozmann György és Csabai Edvin. Bemutatják az élsportolókat, élménybeszámolók, villáminterjúk (Gyenesei Leila ? öttusa, Hadfi Dániel ? cselgáncs, Kiss Tamás ? kenu, Szilágyi Áron ? vívás, Benedek Dalma ? kajak, Knoch Viktor ? gyorskorcsolya, Erdei Zsolt ? ökölvívás) hangzanak el.

A Nagy Sportágválasztó esszépályázatának eredményhirdetése és a díjátadás következik ezután Buzgó József, a Nemzeti Sport főszerkesztője és Gesztesi Károly, színművész közreműködésével. Játékos programok, vetélkedők, neves sportolóink, többek között: Dr. Molnár Tamás, Kökény Beáta, Gyurta Dániel, Dávid Kornél, Erdei Zsolt, S. Kovács Ádám, Dóczi Dorka közreműködésével. Karácsonyi ajándékot osztanak a meghívott gyerekeknek és lesz számukra szabadfoglalkozás is.

Célunk, hogy valamennyi gyermek testközelből ismerkedhessen sportágakkal és sportoló sztárokkal, kihívhassa őket egy-egy megmérettetésre, játsszon velük, és legfőképpen a szeretet ünnepén jól érezze magát, és kapjon is valamit, úgy sportosan. Ezt hivatott szolgálni a karácsonyfa, sok-sok ajándékkal és az élményt adó program. A rendezvény fővédnöke Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, védnöke: Dr. Hazai Istvánné, a Fővárosi Gyermek és Ifjúsági Ügyosztály Vezetője. Sok szeretettel várjuk őket a rendezvényen! ? vallja Kozmann György világ- és Európa-bajnok kenus és Csabai Edvin 17-szeres maratoni-kenus világbajnok.

Ponttalan maradt a Debrecen

Utolsó mérkőzését is lejátszotta a Debrecen a Bajnokok Ligájában. Tegnap a Loki 4:0-ra kapott ki Lyonban, így öt rúgott góllal szemben 19-et kapott a hat találkozón. Liverpoolban a Fiorentina 2:1-re nyert, így 15 ponttal csoportelsőként jutott tovább a 13 pontos Lyonnal együtt. A hétpontos Liverpool az Európa Ligában folytathatja tavasszal a küzdelmet, míg a nullapontos Debrecen itthon a Soproni Ligában a 2. helyen várja a tavaszt.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mit jelent neked a sport? | ZETApress

Szóljon hozzá!