ZETApress

hírportál

Mit jelent neked a sport?

A sportról gyerekszemmel címmel az INTERSPORT ? Nagy Sportágválasztó esszépályázatot hirdetett, melynek eredményhirdetése a délutáni Sportkarácsony keretében zajlott le a Körcsarnokban.

A szeptember 18-19-ei V. Nagy Sportágválasztó rendezvény apropóján a szervezők az InterSporttal közösen esszépályázatot hirdettek meg általános iskolás gyermekek számára Mit jelent neked a sport? Miért tartod fontosnak a sportolást? A Nagy Sportágválasztón szerzett élményem témákban.

A pályázatra 352 pályázat érkezett be az ország minden tájáról. A sok értékes írásból igen nehéz volt kiválasztani a nyerteseket. Nem akármilyen zsűri tanakodott a végeredményen: Buzgó József, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Kovács Gergely a Képes Sport és a Radió Q munkatársa, Csukás István magyar költő, író, Gombócz János, a Magyar Sporttudományi Társaság Sportpedagógiai Szakbizottságának elnöke, Szujó Zoltán, sportriporter, Kozmann György kétszeres olimpiai bronzérmes, többszörös világbajnok kenus, a rendezvény sajtófőnöke és Várbíró Ákos, az INTERSPORT marketing vezetője.

Az első hat helyezett került díjazásra. Az INTERSPORT felajánlásának köszönhetően a nyertes munkák szerzői az oktatási intézményeiknek nyerhettek sporteszköz-vásárlási utalványokat 160 ezer és hatvanezer forint közötti összegben. A díjazott gyerekeknek pedig értékes INTERSPORT ajándékcsomag lesz a jutalma. Az ünnepélyes díjátadásra délután 3-tól került sor a Körcsarnokban, az ünnepi Sportkarácsonyon.

Közönségszavazatokat várnak!

Öt nem díjazott, de kiemelkedő pályaművet a zsűri javaslatára közönségszavazásra bocsájtanak a szervezők a rendezvény honlapján. A művek a linkről letölthetőek, elolvashatók és rögtön on-line szavazatot lehet rájuk adni. A Nagy Sportágválasztó honlapján 2010. január 31-ig lehet szavazni. A nyertes díja egy negyedéves Nemzeti Sport előfizetés.

Az esszépályázat nyertesei és díjai

1. helyezett: Balla Attila (14), Gyengénlátók Általános Iskolája, Budapest. Az esszé címe: A beszélő labda. Díja bruttó 160 ezer forintösszegű sporteszköz vásárlási utalvány az oktatási intézmény számára.

2. helyezett: Berényi Miklós (14), Hernád-Pusztavacs Általános Iskola, Hernád. Az esszé címe: Mit jelent nekem a sport? Díja bruttó 140 ezer forintösszegű sporteszköz vásárlási utalvány az oktatási intézmény számára.

3. helyezett: Pál Ádám (13), Váci Mihály Általános Iskola, Nyírkárász. Az esszé címe: Egy sportvírusgazda vallomásai. Díja bruttó 120 ezer forintösszegű sporteszköz vásárlási utalvány az oktatási intézmény számára.

4. helyezett: Őri Mónika (13), Békés Kistérségi Általános Iskola, Dr. Hepp Ferenc Tagintézménye, Békés. Az esszé címe: Miért szeretem a sportot? Díja bruttó százezer forintösszegű sporteszköz vásárlási utalvány az oktatási intézmény számára.

5. helyezett: Szakali Zsombor (12), Általános Iskola, Jászfényszaru. Az esszé címe: Mit jelent nekem a sport? Díja bruttó nyolcvanezer forintösszegű sporteszköz vásárlási utalvány az oktatási intézmény számára.

6. helyezett: megosztottan a Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói, Nyékládházáról: Madarász Máté (10), művének címe: Én egy speciális gyerek vagyok és Heiszman Henrik (10), művének címe: Mit jelent nekem a sport? Díjuk bruttó hatvanezer forintösszegű sporteszköz vásárlási utalvány az oktatási intézmény számára.

Különdíjban részesült két olyan pályamű, melynek a Nagy Sportágválasztó volt a témája: Hanula Benedek (12), Klapka György Általános Iskola, Isaszeg. Az esszé címe: Élményeim a Nagy Sportágválasztón. Szarka Kamilla (13), Molnár Ferenc Általános Iskola, Budapest. Az esszé címe: Nem szeretek sportolni, az a világon a legfárasztóbb dolog. Díjuk egy Nagy Sportágválasztó ajándékcsomag. További információk a honlapon olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kinőtték a fővárost | ZETApress

Szóljon hozzá!