ZETApress

hírportál

Évkönyv a gálára

Sport 2017 ÉvkönyvMa délelőtt bemutatták a MOB gondozásában megjelent Sport 2017 című évkönyvet. A kötet ára 7940 forint, 71 szerző írta, 600 fotó és 18 interjú szerepel benne és akárcsak január 12-én a tavalyit, az ideit is ajándékként kapják meg 2018. január 11-én este a 60. M4 Sport ? Az Év Sportolója Gála 2017. vendégei a Nemzeti Színházban.

? Soha nem gyűjtöttem, mégis néhány példánytól eltekintve az összes megvan. Az első még a Los Angeles-i olimpia után készült el, de azt bezúzták, így a szöuli játékokat követően jelent meg az első ? mondta a sajtóbemutatón Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, aki a sport szempontjából jónak minősítette a 2017-es esztendőt, egyúttal reményét fejezte ki, hogy a 2018-as még jobb lesz.

A sportvezető szerint az első köszönet azoknak jár, akikről írtak, s azt kívánta a sport-újságíróknak, hogy legyen muníció jövőre is a kötet megalkotásához, amelyben remélhetőleg akár olimpiai érmek is szerepelnek majd. ? Nagyon szeretek MOB-elnök lenni, az egyik legvonzóbb része sporteseményekre járni, de nem az utazás, hanem a sikerek miatt. Sokkal jobb az egyetemes sportért, a magyar sportért dolgozni, mint kizárólag egy sportágért ? jelentette ki a korábbi vívó.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke azt emelte ki, hogy a sportújságíró feladata méltóképpen közvetíteni az emberek felé azt a katartikus élményt, amit a sport jelent. ? Az évkönyv időtálló és van létjogosultsága. A MOB prioritásként kezeli a kötetet ? mondta az MSÚSZ elnöke hozzátéve: a január 11-ei 60. Sportcsillagok Gáláján minden vendég kap távozáskor egy-egy ajándékpéldányt a Nemzeti Színházban.

A sportolók részéről Baji Balázs világbajnoki bronzérmes gátfutó arról számolt be, hogy azt hitte, a nagy figyelem pár hét után lecseng az augusztusi sporttörténelmi sikere után, de az még most is tart. Hozzátette, jó élmény volt átélni! ? A sikert nem kívánni kell, hanem dolgozni érte! ? zárta szavait az Új Városházán november 17-én kitüntetett Universiade-győztes sportoló, aki távlati céljaként a 2020-as Tokiói XXXII. Nyári Olimpiát jelölte meg.

Szóljon hozzá!