ZETApress

hírportál

Kitüntetettek az Új Városházán

Magyarország és Budapest jóval biztonságosabb, mint jó pár, terrorizmusnak kitett nyugati ország és nagyváros ? mondta Tarlós István főpolgármester délelőtt a Váci utcai Új Városháza II. emeleti Dísztermében a Főváros Napja alkalmából rendezett ünnepélyes díjátadón. Fotóink Vigh Alex felvételei.

A városvezető beszédében kifejtette, Magyarország és Budapest eddig nem került a terroristák célkeresztjébe, a kormány és a városvezetés elszántsága alapján pedig itt nem is lesznek könnyen radikalizálható társadalmi csoportok. A brit külügyminisztérium elemzése Magyarországot a tíz legbiztonságosabb turista célpont között tartja számon ? mutatott rá Tarlós István. Hozzátette ugyanakkor, hogy soha ne kiabáljuk el kedvezőbb sorsunkat, és sose legyünk elbizakodottak! Reális veszélyekről van szó, amiket nem szabad alábecsülni, különösen pedig elbagatellizálni!

Az ünnepi beszédet követően főpolgármesterünk Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes társaságában 44 különböző díjat adott át az arra érdemeseknek. A kitüntetettek névsora és Tarlós István ünnepi beszéde idekattintva olvasható. Az ünnepi fogadáson néhány díjazottal elbeszélgettünk. Koscsóné Kolkopp Judit intézményvezető elmondta, hogy a Zalabai Gábor-díjas Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék Biztos Kezdet Gyerekháza nullától 3 éves korig segít a beilleszkedésben, sőt sok anyuka már a terhessége idején is rendszeres vendégük. Munkája mellett a Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (JÁSZER) szakmai vezetője is.

A Budapestért-díjas Hermann Zsolt szobrászművész, restaurátor a Józsefvárosban november 6-án leleplezett Mindszenty-szobrot alkotta, melyről idekattintva olvashatunk. Dzsesszdob-iskolát végzett fotósunk azt kérdezte a Papp László Budapest-sportdíjas dr. Baji Balázs klinikus állatorvostól, mennyire fontos a ritmika a gátfutásnál? ? A világbajnoki bronz-, Európa-bajnoki ezüst- és Universiade-aranyérmes atléta elmondta, hogy a ritmusérzék fontos, de ez nemcsak erre a sportágra vonatkozik. Kezdőként ő is többször bukott a gáton, de sosem szegte kedvét, felkelt és továbbfolytatta az edzésmunkát. Azt már csak én teszem hozzá, hogy megmutatta: legény a gáton!

Szóljon hozzá!