ZETApress

hírportál

Trónfosztás a Komiban?

Császár-Komjádi SportuszodaLetaszítaná a királyt holnap este a trónról a Ferencváros, ismerős magyar?orosz párharcok a medencében: három magyar csapat részvételével a Császár-Komjádi Sportuszodában rendezik a férfi és a női vízilabda Európai Szuperkupát ? tudtuk meg délelőtt a margitszigeti Grand Hotel földszinti Béla-termében.

Marco Birri, a vizes sportokat összefogó európai szövetség (LEN) igazgatója elmondta, teljesen logikus volt, hogy Budapest ad otthont az eseménynek, ugyanis a város először a Bajnokok Ligája hatos döntőjében, majd a világbajnokságon is fantasztikus házigazda volt, ráadásul Európa ? vagyis a világ ? legjobb négy csapata közül három magyar. Hozzátette, ez egyfajta ünnepe az előző idénynek. Birri megjegyezte, az elmúlt szezon megmutatta, folyamatosan fejlődik a vízilabda, s egyre több nézőt vonz. Szavait Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség ügyvezetője tolmácsolta, aki kiemelte, hogy olyan körítést próbálnak majd a Komjádi Uszodába varázsolni, amely rendkívül ritka, s reméli, hogy ez egyfajta újraavatása lesz a nemrégiben felújított létesítménynek.

A nőknél 15:45-től a LEN Kupa-győztes UVSE a Kirisi ellen ugrik medencébe. A magyar csapat a Padova legyőzésével hódította el a második számú európai trófeát, míg az oroszok történetük hatodik fináléján értek a csúcsra az Euroligában. Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője elmondta, az ilyen mérkőzések motiválják igazán a játékosokat, hiszen nagy címért játszhatnak. A szakember elmondta, az orosz csapat keretében nem történt jelentősebb változás, így alapozhatnak a tavaly velük vívott felkészülési mérkőzésre. Megnézték az Euroliga döntőjének felvételét, ráadásul az együttes gerincét a magyarok által jól ismert orosz válogatott adja, így több ismerős páros-kapcsolat is lesz majd a medencében. Csabai Dóri megjegyezte, mindent meg fognak tenni a győzelemért, ismerik az orosz válogatottat, így gyakorlatilag a Kirisit is, amelyet rendkívül összeszokott gárdának nevezett. Alekszander Kabanov, az oroszok vezetőedzője szűkszavúan annyit mondott, fel vannak készülve a mérkőzésre, amelyet meg akarnak nyerni. Jevgenyija Szoboljeva csapatkapitány hozzátette, sokat játszottak a magyar válogatottal, amely az UVSE gerincét adja.

A férfiak meccse 18:15-től igazi csemegét ígér, ugyanis itt mérkőzik meg a szezonban először a minden fronton címvédő Szolnok, illetve a nyári átigazolási szezonban sztárcsapattá alakult Ferencváros. A Szolnok története során először, míg a Ferencváros 1978. és 1980. után harmadszor hódíthatja el a trófeát. Az összecsapás érdekessége, hogy ebben a szezonban már az Eurokupa-győztes Ferencvárost erősíti a Szolnokkal az előző idényben Bajnokok Ligája-győztes Varga Dénes, valamint Vámos Márton. A fővárosiak kerete mellettük szerb olimpiai bajnokokkal, Slobodan Nikiccsel és Nikola Jaksiccsal erősödött.

Kósz Zoltán, a Szolnoki Dózsa-Közgép másodedzője ? mivel a csapat épp edzésen volt ? elmondta, két hónapja folyik a munka a csapatnál, nem játszottak még sok mérkőzést, ráadásul egyelőre senki sem tudta megnehezíteni a dolgukat, így a fővárosiak elleni összecsapás lesz az első éles ütközet, s egyben a szezon eddigi legfontosabb találkozója. Varga Zsolt, az FTC-PQS Waterpolo vezetőedzője ugyanúgy kiemelte, hogy ez lesz az első igazán nehéz meccsük, ahol le tudják mérni, hol tart a csapat. (Vele készült interjúnk idekattintva olvasható.) ? Mi vagyunk a trónkövetelők, akik megpróbálják lépésről lépésre letaszítani a királyt ? fűzte hozzá a szakvezető. Madaras Norbert, a zöld-fehérek csapatkapitánya megjegyezte, kemény felkészülésen vannak túl, biztos benne, hogy a szombatinál fognak még jobban is játszani a szezonban, ennek ellenére ez az első trófea, amit megnyerhetnek, és el is akarják hódítani!

Szóljon hozzá!