ZETApress

hírportál

Varga Zsolt címvédésre készül

Varga Zsolt, FerencvárosA hétvégén mindhárom ellenfelét legyőzte a Ferencváros férfi vízilabda csapata a Népligetben az Eurokupa második selejtezőkörében és így csoportelsőként jutott be a legjobb nyolc közé. Az FTC idei első igazi megmérettetésére november 4-én kerül sor a felújított Komjádi uszodában.

A zöld-fehérek a Duna Arénában májusban Bajnokok Ligáját nyert Szolnokkal mérkőznek meg az európai Szuperkupáért. Erről idekattintva olvashatunk. Külön pikantériája lesz a meccsnek, hogy Vámos Márton és Varga Dénes tagja volt a BL-győztes Tisza-parti együttesnek, de Varga Dániel és Stefan Mitrovic is pólózott korábban Szolnokon. ? Gondolom, sokat nem kellett izgulnia a három meccs alatt ? mondta Varga Zsolt vezetőedzőnek a háromnapos küzdelemsorozat után Takács Gábor.

V.ZS: Valóban nem, bár egy kicsit nyögvenyelősen kezdtünk. Pénteken nem lett volna szabad tíz gólt kapnunk a montenegrói Kotortól. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy előzetesen szombati ellenfelünket, a Jadran Splitet tartottuk a legerősebbnek, így elsősorban rájuk készültünk. Ehhez képest nagyon jó, felszabadult jó játékkal vertük 17:3-ra a horvátokat. A vasárnapi záró mérkőzésen is jól védekeztünk és simán győztünk 11:4-re a spanyol Mataro ellen.

? Bombaerős a Fradi kerete. Olimpiai és világbajnokok egész sora: Madaras Norbert, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, továbbá a szerb Nikola Jaksic, Stefan Mitrovic és Slobodan Nikic erősíti a csapatot. Ilyen játékosállománnyal nyilván minden sorozatban csakis a döntőbejutás lehet a cél. Sőt talán ennél több is?

V.ZS: Az biztos, hogy most már minket is az esélyesek közé sorolnak. Azonban azt hozzá kell tennem, hogy több riválisunknak is nagy előnye velünk szemben, hiszen évek óta együtt játszanak. Az Euro Kupában természetesen meg akarjuk védeni a címünket. Nem lesz könnyű, mert ebben a sorozatban folytatják olyan csapatok is a küzdelmet, amelyek elbuktak a BL-selejtezőben. Úgy érzem, hogy erősebb a mezőny, mint amilyen a tavalyi volt. Az egyenes kieséses szakaszban ellenfelünk lehet a Volgograd, a Kazany, a Marseille vagy a Herceg Novi is. Ráadásul egy oroszországi utazás nem szerepel a kívánságlistánkon?

? Mit jelent Önöknek, hogy immár női együttese is van a Fradinak?

V.ZS: Nagyon örülünk neki. A lányok többségét régóta ismerjük és kölcsönösen tiszteljük egymást, a két csapat között nagyon jó a kapcsolat. A lányok közül egyébként néhányan kint voltak a pénteki Eurokupa mérkőzésünkön is. Mi pedig szombaton testületileg elkísértük volna őket Dunaújvárosba, ahol történelmi meccset játszottak: az első bajnokijukat. Csak éppen aznap este mi is játszottunk?

? A Ferencváros több szakosztálya is részt vett a napokban a József Attila lakótelepi játszóterek csinosításában, rendbe tételében. A vízilabdázók is ott voltak?

V.ZS: Gyakran és szívesen veszünk részt hasonló akciókban. Szakosztályunkat ezúttal fiatal játékosunk, Gál Dávid képviselte.

1 hozzászólás

  1. A Fradi a négy közé jutásért az orosz Kazany együttesével játszik november 8-án idegenben, majd december 9-én hazai medencében. A kazanyiak összesítésben egyetlen góllal maradtak alul a Bajnokok Ligája selejtezőjében a tavalyi budapesti Final Six résztvevőjével, a Bresciával szemben. A Miskolc is tagja a legjobb nyolc mezőnyének, a borsodiak azzal a Volgográddal csapnak össze az elődöntőbe jutásért, amely az OSC-vel vívott párharcban bukott el a BL-ben. Az Eurokupa negyeddöntőjének párosítása: Jadran Split – Marseille, Crvena Zvezda – Verona, Kazany – FTC, Miskolc – Volgográd.