ZETApress

hírportál

Véget ért az évad

A szezon utolsó napjára ébredt a MotoGP mezőnye Spanyolországban. Szombaton már eldőlt, hogy Talmácsi Gábor, a két évvel ezelőtti 125-ös világbajnok jövőre az újonnan induló Moto2 kategóriában folytatja pályafutását, az Aprilia gyári versenyzőjeként ? tudatta a menedzsment.

A tegnapi bemelegítő edzésen Gábor szombati idejét produkálta, már csak a gumiválasztás volt kérdéses a versenyre. A királykategória versenye előtt a Scot csapat 250-es versenyzője, Hiroshi Aoyama világbajnoki címet szerzett. A százezres publikum már nagyon várta a legnagyobbak viadalát. Talma a 17. helyről vágott neki a harminc körös versenynek. A rajtrácson a Formula?1 ura, Bernie Ecclestone is sok szerencsét kívánt a magyar motorosnak.

Gábor jól rajtolt, több helyet előrébb lépett. Néhány kör elteltével azonban gumiprobléma miatt lelassult, és végül a 16. helyen zárta az évad utolsó versenyét. Talma idén két kategóriában is teljesített nagydíjat, így a 250-es kategóriában legjobb magyarként a 18. lett 28 ponttal, míg a MotoGP-ben 17. lett 19 ponttal.

Generali Nagydíj, Valencia: 1. Dani PEDROSA, 2. Valentino ROSSI, 3. Jorge LORENZO, 4. Colin EDWARDS, 5. Nicky HAYDEN? 16. TALMÁCSI Gábor. A világbajnoki pontverseny végeredménye: 1. Valentino ROSSI 306, 2. Jorge LORENZO 261, 3. Dani PEDROSA 234, 4. Casey STONER 220, 5. Colin EDWARDS 161? 17. TALMÁCSI Gábor19 pont.

Nem úgy sikerült az utolsó verseny, ahogyan szerettem volna, a motor nem olyan volt, mint az időmérőn. Néhány kör megtétele után valami történt a gumival, és szinte vezethetetlenné vált a gép. Olyan lett a szezonzárás, mint az egész évad volt. Sok tapasztalatot szereztem az idén a négyütemű motorokról, amit jövőre hasznosíthatok a Moto2-ben az Aprilia gyári versenyzőjeként.

Köszönöm a szerelőimnek és a mérnökeimnek az egész éves munkájukat, mindent megtettek a sikerért, ennyire futotta az erőnkből. Hálás vagyok a szponzoraimnak, hogy idén is mellettem álltak, ki kell emelnem a MOL-t, aki a legnehezebb pillanatokban is kiállt értem. Első kelet-európai versenyzőként a MotoGP-ben versenyezhettem az idén, ami fantasztikus dolog, és továbbra is azon dolgozunk, hogy visszatérhessek ebbe a kategóriába.

Köszönet illeti menedzseremet, Stefano Favarot, aki rengeteget dolgozott ebben a szezonban, és jövő évre is jó lehetőséget biztosított számomra és köszönöm a menedzsmentemnek is a munkát ? név szerint Várnai Andinak, Juhász Tominak, Tamás Ákosnak ? akik szintén mindig azon vannak, hogy nekem csak a versenyzésre kelljen koncentrálnom. Véget ért egy mozgalmas évad, de a holnapi nappal már el is kezdődik az új idény. Nekünk, már arra kell koncentrálnunk. Jövőre szeretnék újra főszereplő lenni a motorsportban, mindent megteszek majd a sikerért ? mondta el Gábor a szezon végén.

Kikapott a Debrecen

Rosszul sikerült a DVSC kisalföldi kirándulása. Tegnap este az alföldiek 1:0-ra kaptak ki Győrött a Soproni Liga 14. fordulójában. Az ősz szezonzáró fordulóját két hét múlva rendezik ? kivétel a Fradi, aki már pénteken zárt ajtók mögött fogadja a Honvédet ?, de a debrecenieknek le kell még játszaniuk a Bajnoki Liga miatt elhalasztott ZTE, MTK és Honvéd elleni mérkőzéseiket is. Válogatottunk szombaton Belgiumban barátságos mérkőzésen fejezi be idei (le?)szereplését, míg a magyar-olasz U21-es Eb-selejtezőre pénteken Győrött kerül sor.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Anand nálunk sakkozik | ZETApress
  2. Öt meccs ? öt vereség | ZETApress

Szóljon hozzá!