ZETApress

hírportál

Talma gyári menő lesz

Csata ValenciábanTegnap az időmérést követően eldőlt, hol folytatja pályafutását a magyar világbajnok. Jövőre az Aprilia gyári versenyzője lesz ? Speedup Aprilia Team ? az újonnan induló Moto2 géposztályban, és csapattársa Andrea Iannone lesz ? tudatta a menedzsment.

Az Aprilia nagyon komoly tervekkel kezdi a jövő évet és feltett szándéka, hogy a lehető legjobb technikai hátteret biztosítsa két gyári versenyzőjének. Mindehhez nagyon képzett és tapasztalt szakember gárdát mozgósít, akik a szezon folyamán végig azon lesznek, hogy segítsék a pilótákat.

Talmácsi Gábor azon versenyzők közé tartozik, akik soha nem adják fel és egy nehezebb évet követően is kellő motivációval küzdenek az újabb célok eléréséért. A mai záró futamot követően nem lesz idő a pihenésre, hiszen december elején máris kétnapos tesztet szervez az Aprilia, hogy mielőbb megkezdődhessen az alapozás a 2010-es szezonra.

Óriási dolog, hogy az Aprilia gyári versenyzője leszek jövőre, szinte el sem hiszem. Volt időnk Stefanoval közösen összeállítani, hogy mire van szükségem ahhoz, hogy újra főszereplője lehessek a motorsportnak és úgy gondolom, hogy elértük mindezt. Egy új dolog vár, új kihívásokkal, amit már alig várok. Olyan emberekkel dolgozhatok újra együtt, akikkel korábban már szép eredményeket értünk el, jól ismerjük egymást. Már a valenciai verseny után elkezdődik a munka és minden erőmmel azon leszek, hogy a legjobbak között legyek. Nem utolsó sorban szeretném megköszönni szponzoraimnak a támogatást, akik továbbra is hisznek bennem és segítenek ? ujjongott Gábor.

Minden ember életében vannak nehezebb időszakok. Nem volt könnyű az idei év, de rengeteg dolgot tapasztaltunk és igyekszünk mindig mindenből tanulni és a jókat leszűrni. A válság sajnos mindenhol érezteti hatását, ez alól nem kivétel a motorsport sem. Éppen ezért külön köszönettel tartozunk a MOL-nak, akik továbbra is töretlenül kitartanak Gábor mellett. A folytatással kapcsolatos tárgyalások során mindvégig arra törekedtem, hogy a lehető legjobb technikai feltételekkel tudjuk aláírni a szerződést. Azt gondolom, hogy sikerült. Gábor ismét gyári versenyző lesz, kiemelt figyelmet kap. Ő és az Aprilia korábban már nyerő párost alkotott és hiszem, hogy a rendelkezésre álló technikai háttérrel, szakember gárdával és nem utolsó sorban Talma tudásával és tehetségével jövőre újra főszereplőjévé válhat a világbajnokságnak ? mondta Stefano Favaro.

Nagyon boldog vagyok, hogy két tehetséges pilótával indulhatunk jövőre. Nagyon bízunk a fiatal versenyző, Andrea Iannone folyamatos fejlődésében, aki az idei eredményei alapján mindenképpen jó választás részünkről. Gábor személyében egy tapasztalt és gyors versenyzővel gazdagodtunk, akire nagy szükségünk van, és aki korábban már volt világbajnok az Apriliával ? nyilatkozta Luca Boscoscuro.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Véget ért az évad | ZETApress

Szóljon hozzá!