ZETApress

hírportál

Anand nálunk sakkozik

Viswanathan AnandHamarosan élesben játszom Magyarországon ? mondta Viswanathan Anand, akinek a Magyar Bajnokság lehet a következő állomása. Megállapodás született a jelenlegi sakkvilágbajnok és az Aquaprofit NTSK magyar sakkbajnokcsapat között az idei Magyar Bajnokság szereplését illetően, így hamarosan Magyarországon köszönthetjük az indiai származású világelsőt.

Mint ismeretes, Nádasi Tamás, a nagykanizsai klub elnöke pont egy évvel ezelőtt, a II. Aquaprofit-Polgár Sakknapon jelentette be a szenzációs igazolást, azonban a Spanyolországban élő nagymesternek egyik bajnoki időpont sem volt alkalmas a tavalyi szezonban. Idén nyáron a klub vezetése és Anand úgy határozott: folytatják az együttműködést, és mára a magyarországi szereplés időpontjában is megegyeztek ? tudatta az Aquaprofit Zrt. Marketing Osztálya.

Már azt is tudom, ki ellen fogok játszani, és hamarosan megkezdem a felkészülést is a mérkőzésre. Egyelőre azonban még hátra van pár erős fordulóm a moszkvai Tal-emlékversenyen ? árulta el Anand. A szereplés részletei a III. Aquaprofit-Polgár Sakknap sajtótájékoztatóján derültek ki a Magyar Telekom Krisztina körúti Székházában.

Se gól, se néző az Üllői úton

Zárt ajtók mögött játszotta a megbüntetett Ferencváros a Honvéd elleni bajnoki mérkőzését a Soproni Ligában. A 15. forduló nyitómérkőzésén gólnélküli döntetlen született. A forduló további csatáit a jövő héten rendezik, mert válogatottunk ma este Gentben száll harcba a belgákkal. Tegnap az U21-esek Eb-selejtezőn Győrött verték meg 2:0-ra az olaszokat.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kikaptunk Belgiumban | ZETApress
  2. Matt a sakk-királynőtől | ZETApress

Szóljon hozzá!