ZETApress

hírportál

Új sport- és rendezvénycsarnok nyílt Pestszentimrén

Megkésve bár, de törve nem érkezett a főpolgármester a megnyitóra. Mint előző tudósításunkban megírtuk, másfél órával korábban még a Városháza Dísztermében ismertette a közbeszerzési pályázat eredményét, majd aláírta a TISZK beruházójával a szerződést. A sportkastély szemrevételezése után csak az elismerés hangján szólt. Tíz éves kosárlabdázó fiammal sorra járom a fővárosi sportcsarnokokat, mondta Demszky Gábor, de ilyen pazar intézménnyel még nem találkoztam. A többi kerületnek is kívánok hasonlót!

Délelőtt fél 12-kor ünnepélyes megnyitóval, látványos táncbemutatóval nyílt meg a pestszentimrei Sportkastély. S hogy miért ez a neve? Mert a Kastélydombon épült. Délután 4 órától mindenki számára nyitott nappal, sportbemutatókkal folytatódik a szórakoztató program. Az egyhetes eseménysorozat végén pedig igazán rangos társadalmi eseménnyel, a hagyományos vállalkozók karácsonyi báljával ? ezúttal az önkormányzattal közös szervezésben ? zárul a sport- és rendezvénycsarnok megnyitó programja.

A csarnokot a főpolgármesterrel együtt Mester László polgármester adta át Horváth Gábor olimpiai bajnok kajakozó és Szabó János OTP Ingatlan Zrt. vezérigazgató társaságában. Az avató ünnepségen bemutatót tartott a Kassa Utcai Általános Iskola ugrócsoportja és a Kastélydombi Általános Iskola Rock & Roll csoportja. A nagy múltú, közel 30 éves Lőrinci Sportcsarnok, a szabadidősportoknak otthont adó Bókay-kert, és a két uszoda, valamint a MALÉV-sporttelep mellett a sport egy újabb bázisa nyílt meg ma a XVIII. kerületben.

Horváth Gábor mától boldog apa, köszöntötte a kerület polgárát a műsorközlő. Már ki is találtam a blikkfangos címet valahogy így: A szülőszobáról egyenesen a kastélyavatásra. Szerencsémre leellenőriztem a dolgot. Az olimpiai bajnok elmondta, hogy kislánya már november 20-án megszületett a Tétényi úti kórházban. Apás szülés volt, Kincső és édesanyja jól vannak. Az újszülött hétfőn lesz három hetes. Az anya nem sportoló, de a kislány ettől még az lehet. Megérte hát tamáskodnom, mert alaposan beégtem volna a fals információ továbbadásával.

A csarnok minden igényt kielégít

Nagyszabású, korszerű sport- és rendezvénycsarnok készült el a kerületi önkormányzat beruházásában Pestszentimrén. A 2,1 hektáros területen épült 4727 négyzetméteres sportlétesítménynek minden igényt kielégítő játéktere van, a legmodernebb felszereltséggel rendelkezik. Korszerű öltözők, vizesblokkok készültek, rengeteg tágas tér áll rendelkezésre különböző jellegű rendezvényekhez. Süllyesztett játéktérrel, 1100 fős befogadó képességű lelátóval rendelkezik, de egyes rendezvényekre bővíthető a nézőtér, így akár 3800 nézőt is le tudnak ültetni például egy koncerten. A technika és a csarnok tereinek kialakítása lehetővé teszi a sporteseményeken kívül színházi előadások, koncertek megtartását is.

Az iskolai testnevelésnek is helyet ad, két függönnyel három részre osztható a játéktér, így zavartalanul három osztály tornaórája tartható párhuzamosan. Később akár jégpálya is kialakítható, a technikai feltételek mindenesetre adottak hozzá. Rekreációs lakossági sport is helyet kap a létesítményben, de ugyanakkor a magas szintű versenysportot szintén messzemenően kiszolgálja.

A csarnoktér belmagassága 9,5 m, a beépített hasznos alapterület pedig földszint és emelet együttesen 4.727 négyzetméter. A küzdőtér (28 m x 48 m) természetesen alkalmas lesz nemzetközi kézilabda és kosárlabda, valamint férfi és női röplabda bajnoki mérkőzések lebonyolítására. A szokásos kiszolgáló helyiségek mellett edzőtermet, irodákat, büfét és szaunát is kialakítottak. A lelátók akadálymentes lifttel is megközelíthetőek. A sport- és rendezvénycsarnok várhatóan évi negyvenmilliós költségvetéssel fog működni.

A XVIII. kerületi önkormányzat lízingkonstrukcióban építette 1,1 milliárdos beruházással a sport- és rendezvénycsarnokot. A költségeket húsz év alatt fizeti meg a Merkantil Banknak. Az új létesítmény az OTP Ingatlan Rt. kivitelezésében készült Hajós Tibor tervei alapján.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Tanfolyam a doppingellenőrzésről | ZETApress
  2. Olimpikonok nyelviskolája | ZETApress

Szóljon hozzá!