ZETApress

hírportál

Olimpikonok nyelviskolája

Együttműködik a MOB és az 1992. májusban alapított Dover Nyelvi Centrum. A Dover Nyelviskola 2003-tól ? több olimpiai ciklus óta ? a MOB Arany Fokozatú támogatója. A két fél délelőtt a Danubius Health Spa Resort Margitszigetben együttműködési megállapodást írt alá.

396 nappal a Londoni Nyári Olimpia előtt a Dover Nyelviskola a magyar olimpiai kerettagok és edzőik térítésmentes, angol nyelvű, nemcsak budapesti, hanem vidéki oktatását is vállalja. A Dohár Péter által vezetett nyelvi centrumba eddig mintegy 150 sportoló jelentkezett.

A meghívott vendégek között volt Molnár Zoltán, a MOB főtitkára, Dohár Péter, a Dover Nyelvi Centrum ügyvezető igazgatója, Gyulai Zsolt olimpiai bajnok kajakos, a MOB alelnöke, Kozmann György olimpiai bajnok kenus. Molnár Zoltán elmondta, hogy az olimpiai kerettagok jelentkezhetnek. 2003-ban Athénra még háromszázan jelentkeztek, 2007-ben Pekingre is magas volt ez a szám, mára viszont már jóval kevesebb, hiszen a régebbi kerettagok túl vannak egy tanfolyamon.

Dohár Pétertől megtudtuk, hogy 120 órát biztosítanak a résztvevőknek, s a szintfelmérés után dől el, hogy csoportos, vagy egyéni oktatáson vesznek-e részt. Aki nem tud elmenni az órákra, annak az interneten keresztül is fel lehet készülni. Kis angol nyelvtan című tankönyve 1991-ben jelent meg, s azóta már több kiadást megélt.

Több olimpikon is megjelent azok közül, akik korábban szintén a Doverben sajátították el angol nyelvtudásukat. Ott volt többek között Csabai Ervin kenus ? akivel Kozmann Gyuri együtt tanult angolul ? és Horváth Gábor olimpiai bajnok kajakos, akinek kislánya a pestszentimrei Sportkastély 2008. decemberi átadása előtt született. Kérdésemre Dohár Péter igazgató elmondta, hogy korábbi hallgatói közül Gyurit szívesen látná tanárként is iskolájában. ? Az olimpia után majd jelentkezem! ? vágta rá mosolyogva a néhai Kolonits György egykori csapattársa.

Szóljon hozzá!