ZETApress

hírportál

Tanfolyam a doppingellenőrzésről

Közös érdekünk, hogy minden az Olimpián, illetve Paralimpián részt vevő sportoló tökéletesen ismerje, és magabiztosan tudja a hazai és nemzetközi doppingellenes szabályokat, illetve a doppingellenőrzési eljárás pontos menetét. Az ismeretek széles körben való terjesztése érdekében, a Magyar Antidopping Csoport Kft. vállalta, egy a Doppingellenőrzési ismeretek témakörben szervezett, oklevelet adó képzés szakmai vezetését ? adta hírül a Magyar Antidopping Csoport.

Az első tanfolyamon az Olimpiai és Paralimpiai válogatott keret sportolóinak tanfolyami részvételi díját, valamint a vizsgadíjat a Magyar Antidopping Csoport Kft. teljes egészében átvállalja. A képzés iskolarendszeren kívüli. A képzésen 14 éven felüli személyek vehetnek részt, a képzés magyar nyelven történik. Tervezett képzési idő két nap, 15 óra. A képzés módszere: csoportos. Minimális létszám: száz fő, a maximális csoportlétszám: 350 fő.

Tantárgy/Vizsga típusa

Analitika, dopping-egészségügyi ismeretek, doppingellenőrzés, doppingtörténelem és jogi ismeretek: egyesített írásbeli vizsga. Elméleti órák száma összesen: 12, gyakorlati óráké összesen: 3 óra, képzés tehát 15 óra. A képzésen, a sportolókon kívül, bárki érdeklődő részt vehet. A tanfolyam díja 22 ezer forint, mely a helyszínen készpénzben fizetendő. Az első képzés időpontja október 3-a és 4-e. A képzés időpontja 3-án 17-től 20:30-ig, 4-én 09-től 19-ig. Helye a kétéve átadott Pestszentimrei Sportkastély. Megközelítés: Kőbánya-Kispestről a 184-es busszal a Vezér utcai megállóig, ahol ingyenes parkolási lehetőség van.

Érintett témakörök

Tiltó Lista, A és B minta analízisének folyamata, a sportolók jogai és kötelességei itthon és külföldön, a doppingellenőrzési eljárás pontos menete, híres dopping esetek, a doppingszerek egészségre való hatása, a fegyelmi tárgyalás menete, a jövő év január 01-jén hatályba lépő új WADA Kódex rendelkezései, stb.

Jelentkezési határidő szeptember 20-a. A képzésen résztvevők az előadások anyagát könyv formájában kézhez kapják. A hallgatókat a szombati napon büfé jellegű ebéden látják vendégül. Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével, vagy írásban lehet. A jelentkezési lap innen letölthető. Az oklevelet csak a 15 órán megjelenő és a vizsgát sikeresen teljesítő hallgatók kaphatják meg. Hiányzás, vagy mulasztás esetén a tanfolyam költségét a résztvevőnek kell kifizetnie.

Szóljon hozzá!