ZETApress

hírportál

Jelentős részt vállal a kormány a temetési költségekből

A kormány méltóságteljes kegyelettel adózva a XX. század második felének legismertebb magyarja, Puskás Ferenc emléke előtt, jelentős szerepet vállal a gyászünnepség lebonyolításában és költségeiben. Gondoskodik a búcsúztató események rendőri és mentőszolgálati biztosításáról, illetve katonai tiszteletadást biztosít a Hősök terén szervezett búcsúztatóhoz. Mindezeken túl megváltotta a sírhelyet és állja a temetéssel kapcsolatos közvetlen feladatok költségét.

A fentieken kívül rendelkezésre bocsátja a Puskás Stadiont a Nemzet búcsúja gyászünnepség megrendezéséhez. Az állami szerepvállalás értéke meghaladja a hatvanmillió forintot. Puskás Ferenc Szent István Bazilikában felállítandó díszravatalának költségeit az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium állja. Rendeletben nyilvánította gyásznappá december 9-ét, a temetés napját. Elrendelte továbbá a Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonását és félárbocra engedését. A kormány nevében Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter mond búcsúbeszédet az Aranycsapat legendás kapitányának temetésén.

Folytatódik az Újpest mélyrepülése

Továbbra sem talál magára az Újpest a Borsodi Ligában. A lila-fehérek tegnap este a Megyeri úton kaptak ki a Diósgyőrtől 3:0 arányban, a az első tavaszi forduló után már hét ponttal lemaradva a harmadik DVSC-től állnak a negyedik helyen. Legyőzőjük már egy pontra közelítette meg őket a hatodik helyen.

A szombati Puskás-temetés miatt hat mérkőzést vasárnapra halasztottak. A 17-ik forduló első összecsapását péntek este a DTV, míg a forduló és az év utolsó élvonalbeli találkozóját hétfőn este a SPORT2 kamerái előtt rendezik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » A kormány újabb 13 milliót ad a temetésre

Szóljon hozzá!