ZETApress

hírportál

Sportolók az Országházban

Az Országházban köszöntötték tegnap délután a tajvani Világjátékokon eredményesen szerepelt sportolókat. (Júnuis 15-én búcsúztatták el őket Gödöllőn.) Mandur László, az Országgyűlés alelnöke és Jauernik István, az Önkormányzati Minisztérium államtitkára fogadta azokat a versenyzőket, akik dobogóra álltak, valamint pontszerzőként végeztek az olimpián kívüli sportágak világversenyén.

A parlamenti fogadáson részt vett Simóka Bea, az önkormányzati tárca sport szakállamtitkára, Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, valamint az Nemzeti Sportszövetség vezetői: Gémesi György elnök, Leyrer Richárd, Berényi János és Mészáros János alelnökök, valamint Szántó Éva főtitkár. A Világjátékokon 74 magyar sportoló szerepelt, és a küldöttségünk két arany-, három ezüst- és két bronzérmet szerzett.

Az éremszerzők Varga Zoltán sportért felelős önkormányzati miniszter elismerő oklevelét vehették át, míg a két aranyérmes, S. Kovács Ádám (karate) és Bárdosi Sándor (szumó) Parlamenti Aranyérmet is kapott. A sportolókon kívül a Nemzeti Sportszövetség vezetőit is méltatta Mandur László: Gémesi György és Szántó Éva Parlamenti Ezüstérmet vehetett át ? tudatta a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálata.

Hét gól a Népstadionban

Végre gólt lőtt a Debrecen a Bajnokok Ligájában, s ha már elkezdte, háromig meg sem állt. Ez is kevés volt az üdvösséghez, mert a Népstadionban 4:3-ra kapott ki a Fiorentínától. A csoport másik mérkőzését a Lion 2:1-re nyerte Liverpoolban. Az állás három forduló után: 1. Lyon 9 pont, 2. Fiorentina 6 pont, 3. Liverpool 3 pont, míg a 4. helyezett DVSC 3:9-es gólaránnyal még pont nélkül áll.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Blatternek fontos az utánpótlás | ZETApress
  2. Világjátékok 2017-ben? | ZETApress

Szóljon hozzá!