ZETApress

hírportál

Katus az egészséges gyermekekért

Katus AttilaA Marslakócskák Iskolai Pályázat egy kezdeményezés, amelynek célja, hogy az ország minden sarkában megmozgassa az iskolásokat, felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. A projekthez örömmel csatlakozott egy magyar világklasszis sportoló is, Katus Attila.

A népszerű személyi edző és életmód tanácsadó, ahol csak teheti, hangsúlyozza, hogy mennyire fontos a gyermekek megfelelő táplálkozása. A szeptember 28-án meghirdetett Marslakócskák Iskolai Pályázat egy nagyszabású iskolai verseny ? országosan 2393 tanintézmény bevonásával ? amelynek végén, decemberben kiderül, hogy melyik a legegészségesebb osztály, mi mindent tesznek meg a tanulók egészségük érdekében, és milyen fejezetekből áll az ő nagy egészséges életmód kézikönyvük. Az első három helyezett osztályok értékes nyereményekkel gazdagodhatnak, az első helyezettnek járó díjat Katus Attila szermélyesen adja át.

A játékban való részvétel első lépése a regisztráció, amelyet az iskolák osztályfőnökei tehetnek meg a Marslakocskak.hu oldalon. A nevezési határidő október 16-a. A pályázatok beérkezésének határideje november 20-a. Ezt követően a beérkezett pályázatok elbírálása zajlik, a zsűri elnöke Katus Attila. ? Bízom benne, hogy nagy lesz az érdeklődés az iskolák körében a játék iránt. Az egészséges életmódra nevelést, a prevenciót már az iskolapadban szükséges elkezdeni. Hiszem, hogyha a gyerekek ebben a korban elsajátítják az alapokat, életük szerves részévé válik, ez a szemlélet végig fogja kísérni az életüket ? mondta a világhírű sportoló a játék indulásának napján. Az ünnepélyes díjátadó decemberben lesz, a győztes iskolában.

A marslakók a Marson rendkívül egészségesen élnek, és szeretnének segíteni a földi gyerekeknek is, hogy minél egészségesebben éljenek. A Marson bányászott vitaminokat és ásványi anyagokat elhozzák földi barátaiknak, de a földlakócskák egészséges életéről nem tudnak többet. Azt találták ki, hogy megkérik a Föld gyermekeit, állítsanak össze egy kézikönyvet az egészséges életről. A történet itt, a Földön folytatódik… A honlap szeptember 28-től minden érdeklődő iskola számára elérhető, ahol nemcsak a pályázat részletes leírása olvasható, hanem egy érdekes interjú is Katus Attilával.

Kivertük a cseheket

A legjobb nyolc közé jutott U20-as válogatottunk az egyiptomi világbajnokságon. Első félidőbeli előnyünket a csehek még szünet előtt ki tudták egyenlíteni, majd a hosszabbítás első félidejében már ők vezettek 2:1-re. Mivel a végeredmény szerencsénkre 2:2 lett, büntetőrúgások következtek. Ebben mi voltunk eredményesebbek, s 4:3-ra megnyertük az összecsapást. Ellenfelünk pénteken a legjobb négy közé jutásért a spanyolokat 3:1-re kiverő olasz csapat lesz.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Új elnök az Etikai bizottságban | ZETApress

Szóljon hozzá!