ZETApress

hírportál

Házelnöki megnyitó

A pénteki izgalmak után reggel folytatódott a Magyar Lovasterápia Szövetség X. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye (CDI3*/CDIY/CDIJ/CDIP/CDN-A) és Lovasterápiás Versenye a fóti Élhető Jövő Parkban. Dr. Kövér László, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke, az Országgyűlés elnöke kora reggel indította el a mai nap lovasterápiás versenyszámait ? tudtuk meg Pethő Zsófitól.

Délelőtt hiperaktív és látássérült gyerekek nagy izgalommal adtak számot a lovasterápiás képzésben korábban megszerzett tudásukról, a játékos ügyességi feladatokat önállóan lovagolva, illetve vezetett lovon hajtották végre. A számok győztesei Dr. Kövér Lászlótól vehették át érmeiket. A kora délutáni csapatverseny idejére Mádl Dalma asszony veszi át a házigazda szerepét, délután pedig Kuncze Gábor közreműködésével zajlanak majd a verseny feladatai, köztük az értelmileg sérült gyerekek számára kiírt gyógypedagógiai lovastorna és a mozgássérült gyerekeknek megrendezendő önálló lovaglás számok.

A nap első aranyérmesei, önálló lovaglás ügyességi pályán A1H kategória: 1. Huszár Erzsébet, 2. Rédey Ádám, 3. Huszár Miklós. Ügyességi feladat lépésben vezetett lovon 3-6 évesnek A5 kategória: 1. Hadházi Bálint, 2. Hardi Gergő, 3. Szabó Dorottya. Önálló lovaglás látássérült gyerekeknek A1L kategória: 1. Strenner Hajnal Csillag, 2. Papp Alfonz, 3. Lux Levente. A hippoterápiás versenyben nem volt külön helyezés, mind a hét versenyző oklevelet kapott a szereplésért.

Ugyancsak folytatódnak a nemzeti és a nemzetközi díjlovas versenyszámok több korcsoportban és nehézségi fokban (könnyű, közép és nehéz osztályú lovaglás). A mai versenyszámok házigazdái ismét a Nemzetközi Gyermekmenő Szolgálat tagjai, többek között Bánki Erik országgyűlési képviselő, a Gyermekmentő Szolgálat kuratóriumi tagja és Harrach Péter országgyűlési képviselő, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alelnöke, a KDNP frakcióvezetője. A könnyű-osztályú díjlovaglás (CDN) L8 nemzeti versenyszám győztese: Radnai Bernadett Laron-M nevű lovával

A délutáni versenyek egyik kiemelt száma a nemzetközi kategóriában a 15:30-kor kezdődő OTP Nagydíj. Az eseménydús napsütéses kora őszi verseny hétvégén is vidám családi programokkal egészül ki: többek között különböző gyerekjátékok, autóbemutató, bohóc-show, arcfestés, mini KRESZ-pálya, valamint egy lenyűgöző lovas fotókiállítás is várja a kicsiket és nagyokat. A Mercedes Benz több vívóbajnokot is meghívott az eseményre: az olimpiai és világbajnok Szilágyi Áron, és a jelenlegi világranglista-vezető női párbajtőröző, Szász Emese mutatja be a gyerekeknek a vívás alapjait, miközben szüleik tesztvezetésen vehetnek részt. A nap zárásaként a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas, hazai és nemzetközi sikerekkel büszkélkedő világhírű Amadinda ütőegyüttes ad ingyenes koncertet a fóti Élhető Jövő Parkban 20:15-től.

A gyerekeket és fiatalokat a kikapcsolódás mellett a már megszokott egészségmegőrző szolgáltatásokkal, ingyenes fogorvosi szűréssel és nőgyógyászati szaktanácsadással várja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati, illetve nőgyógyászati rendelője, így az élmények mellett az egészségtudatosság is kiemelt szerepet kap ezen a hétvégén. Az ingyenes rendezvény vasárnap késő délutánig tart, minden érdeklődőt szeretettel várnak! Az MLTSZ munkájáról és a részletes programról bővebb információ weboldalukon található.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Hacki fütyült a lovasokra | ZETApress

Szóljon hozzá!