ZETApress

hírportál

Hacki fütyült a lovasokra

A házelnöki megnyitó után utolsó napjához érkezett a Magyar Lovasterápia Szövetség X. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye (CDI3*/CDIY/CDIJ/CDIP/CDN-A) és Lovasterápiás Versenye Fóton. Ma délután véget ér a díjlovasok és a fogyatékkal élő gyerekek versenye a Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában ? tudtuk meg Pethő Zsófitól. Fotóink Gordon Eszter felvételei.

Az első két nap izgalmai és a világhírű Amadinda ütőegyüttes szombat esti varázslatos koncertje után a vasárnap sem telik eseménytelenül a Magyar Lovasterápia Szövetség Lovaterápiás és Oktató Központjában a fóti Élhető Jövő Parkban. A mai programban folytatódnak a lovasterápiás fejlesztésben résztvevő gyerekek versenyei, valamint a hazai és nemzetközi díjlovas futamok is. A díjlovas és lovasterápiás versenyszámok házigazdái az előzőekhez hasonlóan ismét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elkötelezett tagjai. Ma többek közt Gubás Gabi, Erdei Zsolt, Körmendy-Ékes Judit, Sólyom László, Deutsch Tamás, Ókovács Szilveszter és Prof. Hacki Tamás füttyművész vállalta a közreműködést a verseny lebonyolításában.

Az első reggeli díjlovas szám a könnyű osztályú L9 díjlovaglás volt Gubás Gabi színművésznővel. A nemzeti versenyszám győztese: Dallos Zsófia, Duke of Rabenstein nevű lovával. A nap nemzetközi díjlovas fő eseménye a 16:15-kor kezdődő Mercedes-Benz Nagydíj Kűr lesz. Az idén tíz éves lovas rendezvény hagyományosan legvidámabb és egyben legindítóbb eseménye a közös díjlovas ? lovasterápiás versenyszám, melyben a fogyatékkal élő gyerekek és az egészséges sportolók egymással versenyeznek játékos feladatokban. A versenyszám amellett, hogy rendkívül jó móka az együtt versenyző sportolóknak és hatalmas élmény minden indulónak, hangsúlyozza az integráció fontosságát és népszerűsíti a lovasterápiát, mint nevelő-fejlesztő kiegészítő terápiás eljárást. A verseny egyik csapatkapitánya Ingo Fröhlich, a Gyermekmentő Szolgálat tagja, a Mercedes-Benz Hungária vezérigazgatója.

Ma is késő délutánig még várják a vidám családi programok a látogatókat: többek között különböző gyerekjátékok, bohóc-show, arcfestés, mini KRESZ-pálya. A Mercedes Benz több vívóbajnokot is meghívott az eseményre: az olimpiai és világbajnok Szilágyi Áron, és a jelenlegi világranglista-vezető női párbajtőröző, Szász Emese mutatja be a gyerekeknek a vívás alapjait, miközben szüleik tesztvezetésen vehetnek részt.

A gyerekeket és fiatalokat a kikapcsolódás mellett kora délutánig a már megszokott egészségmegőrző szolgáltatásokkal, ingyenes fogorvosi szűréssel és nőgyógyászati szaktanácsadással várja a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati, illetve nőgyógyászati rendelője, így az élmények mellett az egészségtudatosság is kiemelt szerepet kap ezen a hétvégén. Jövőre is szeptember végén, 27-29-e között kerül megrendezésre a három napos lovas verseny, addig is minden információt megtalálnak idekattintva a Magyar Lovasterápia Szövetség honlapján.

Szóljon hozzá!