ZETApress

hírportál

Kerületek focitornája

fociHúsz csapat a nyitányon. A Budapesti Kerületek I. Foci tornáján három polgármester és öt alpolgármester is pályára lép. Szeptember 19-én, szombaton reggel 8 órától rendezik meg a III. kerületi TUE sportközpont műfüves pályáin a Budapesti Kerületek Első Foci Tornáját, amelyen 19 kerület és a főváros 6-6 fős együttesei mérik össze az erejüket.

A hagyományteremtő szándékkal meghirdetett torna különlegességeként említhető, hogy az önkormányzatok és azokhoz tartozó intézmények képviseletében pályára lépő mintegy kétszáz amatőr focibarát társaságában három kerületi polgármester ? így a vendéglátó Óbuda-Békásmegyer színeiben Bús Balázs, a torna egyik védnöke ?, valamint öt alpolgármester is vállalta a szereplést, személyes példát mutatva a sport, közelebbről a labdarúgás szeretetéből.

A benevezett húsz együttes négy selejtező csoportban kezdi meg a versengést, csoportonként az első két-két helyezett az úgynevezett felső ágon folytatja küzdelmét a döntőbe jutásért, míg a harmadik és negyedik helyen végzettek az alsó ágon csatároznak tovább a 9-16. hely sorsát eldöntéséért. A rendezői feladatokat a PromoSport Kft. és az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. látja el.

Tisztes helytállás Liverpoolban

A Bajnokok Ligája főtáblájának E csoportjában a Debrecen tegnap este Liverpoolba látogatott. Hiába húztuk ki az első 45 percet gól nélkül, a szünet előtt hosszabbításban a hazaiak belőtték győztes góljukat, amit a második félidőben nem sikerült kiegyenlítenünk. A csoport másik mérkőzésén a Fiorentina Lyonban ugyancsak 1:0-ra maradt alul. A franciákat 29-én fogadja a DVSC a Népstadionban.

Sajnos a hosszabbításokkal rendre így vagyunk. Hiába hozta válogatottunk 90 percig döntetlenre szeptember 5-én a svédek elleni találkozót a Népstadionban, a hosszabbítás 3. percében ellenfelünk megszerezte a győztes találatot. Tudomásul kellene már vennünk, hogy a félidők nem 45 percig, s a mérkőzések sem 90-ig tartanak, hanem addig, amíg a bírók úri kedve és ellenfeleink érdeke azt megkívánja!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Menetel a Debrecen | ZETApress

Szóljon hozzá!