ZETApress

hírportál

Menetel a Debrecen

A Fradi DebrecenbenA Ferencvárost fogadta a DVSC tegnap délután. A Nagyerdőben a házigazdák 0:1-es félidő után 2:1-re verték a fővárosiakat. Mivel a hazaiak a Bajnokok Ligája E csoportjában jövő kedden a Lyont fogadják a Népstadionban, a francia tévések is szorgalmasan forgattak a stadionban.

A többi hét mérkőzésen is zömmel hazai győzelmek születtek. Az MTK 4:0-ra verte Kaposvárt, az Újpest 3:1-re Nyíregyházát, Pápa 4:1-re a Vasast, a Videoton meg 3:0-ra a paksiakat. Idegenben csak a Honvéd győzött, aki a Diósgyőrt verte meg 2:1-re. Két döntetlen is született a 8. fordulóban: Győr-ZTE 1:1 és Haladás-Kecskemét 3:3.

Némák maradtak a motorok

Kéthete bőgtek fel utoljára a motorok Misanóban, a MotoGP-ben, a San Marinó-i Nagydíjon, s újabb kettőt kell várni, hogy Estorilban, a Portugál Nagydíjon megint elinduljanak. S hogy miért ez a hosszú szünet? Mert nem készült el az a versenypálya, ahol az elmúlt hétvégi versenyt kellett volna megrendezni.

Pedig milyen szépen indult minden. Tavaly nyáron bejelentette a Balatonring Team ? Talmácsi Gábor akkori csapata ?, hogy idén nyárra új versenypályát épít a Somogy megyei Sávolyon. Hittek is nekik a versenysorozat csúcsvezetői, mert az idei versenynaptárba rögvest beletették szeptember 20-ra a Magyar Nagydíjat. Eszükbe sem jutott, hogy ehhez valamilyen garanciát is kellene kérni. Úriemberek között elégnek hitték az adott szót.

Sajnos már évelején tudtuk, hogy a pálya nem épül meg, s tavasszal Talma is elvált korábbi spanyol kenyéradójától, s a 250cc-ből a 800cc-be ment át. A sávolyi zöldmező is sokáig parlagon hevert, ahol nemrég történt meg az első kapavágás. A jövő évi versenynaptárban mégis szerepel a szeptember 19-i Magyar Nagydíj, de most egy tartalék helyszínt, egy spanyol versenypályát is megjelöltek akkorra. A négyhetes kényszerű versenyszünetet nem akarják jövőre is elszenvedni.

Jövő szeptemberre már túlleszünk a parlamenti választásokon, s az országot már egy új, bizonyára kétharmados többségű kormánypárt vezeti majd. Az őszi pályaavató verseny után pár héttel lesznek az önkormányzati választások, melyekre Somogy megyében eredményesen korteskedhet a Balatonringen a kormányfő. A sport és a politika mindig is összeforrt, miért is lenne a motorsportban másként?

Az SZDSZ megnevezte jelöltjét

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettest jelölte a párt a mandátumát egy hete visszaadó korábbi elnök, Fodor Gábor helyére. Mivel a mandátumvizsgáló bizottság csak a héten ül össze, az új képviselő csak jövő hétfőn tehet esküt. Mégsem maradunk ma sem ünnepélyes pillanatok nélkül. Ficsor Ádám helyett Juhász Gábor felügyeli mától a polgári titkosszolgálatokat, s a tárca nélküli miniszter napirend előtt mondja majd el az eskü szövegét. Vita folyik arról a médiában, hogy megvan-e a diplomája, de valójában ennek semmi jelentősége nincs. Nálunk a miniszteri és államtitkári tisztségek nemhogy főiskolai végzettséghez, de még érettségihez sincsenek kötve.

Szóljon hozzá!