ZETApress

hírportál

REGŐ Kupa MAFC nélkül

A Nagyiványi Tamás ? Justin István páros nyerte tegnap a XVIII. Regő ? Teniszkupát a Dózsa György téri Tabán Teniszcentrumban. Mint azt 12 napja megírtuk, az új helyszínen a Protruck Kft, a Porsche Hungária, az Industrieplan Kft, a Drégelyvár Csoport és a BudaPay Kft. kiemelt támogatóként segítette a megrendezést. Fotóink Lantai József felvételei.

Regőci Attila producer, Kiss Orsolya (Kisó) házinéni és Nagy Tamás versenybíró köszöntője után ismerhettük meg a párosítást és a csoportbeosztást. (Sem Kemény Dénes fővédnök, sem Markovics László versenyigazgató nem érkezett meg, s az MSZP délelőtti választmányi ülése miatt úgy a baloldali politikusokból, mint az újságírókból is csekélyebb volt a felhozatal a megszokottnál.) A 32 párost nyolc csoportba osztották.

1. pálya, Agassi-csoport: Pintér Sándor ? Dani Péter, Nagy Antal ? Sallai Sándor, Csóka László ? Buday Gábor, Gógl Árpád ? Soproni Tamás. 2. pálya, Borg-csoport: Nagyiványi Tamás ? Justin István, Salamon Károly ? Mozol Péter, Hervai Zsolt ? Kormos Gábor, Egerszegi Csaba ? Györgyi Kálmán. 3. pálya, Connors-csoport: Fazakas Szabolcs ? Harcsár István, Koczka Csaba ? Sebők Vilmos, Haris György ? Bódi Imre, Varga Zsolt ? Kocsis Ferenc. 4. pálya, Djokovic-csoport: Hájos László ? Hájos Zsolt, Érsek-Csanádi László ? Üsztöke Botond, Tóth József ? Tusán László, Lippai László ? Karsai István.

5. pálya, Edberg-csoport: Stumpf István ? Fehér Zoltán, Rieb György ? Palotás Ferenc, Timku Szabolcs ? Vajtó Lajos, Bresztyenszky László ? Dzurják József. 6. pálya, Federer-csoport: Magyar Attila ? Czakó Péter, Kiss Elemér ? Kiss Dániel, Dorogi Péter ? Simara János, Péter József ? Gyabronka István. 7. pálya, Gasquet-csoport: Forczek László ? Péter Péter, Megay Róbert ? Ifj. Szilvásy György, Sirola Miklós ? Angelus Róbert, Gecse Attila ? Nyitray Pál. 8. pálya, Hewitt-csoport: Gyabronka Bence ? Regőci Attila, Tóth Károly ? Kecskés Péter, Kenderesi István ? Buday László, Hajas László ? Harsányi Levente.

A csoportokon belül körmérkőzést vívtak a párosok, majd az 1-2. helyezett továbbjutott, a 3-4. helyezettek a vigaszágon folytathatták. A 3. csoportban Koczka Csaba térde megsérült, de Dr. Fábián Péter mentőorvos úgy ellátta a baját, hogy folytathatta a küzdelmet. A már csak sántikáló teniszező egyébként a tartaléksorból lépett elő, mert Sütő Zoltán nem érkezett meg a reggeli kezdésre. Szakdolgozónő is orvosolt: Borzási Edina, a Shopsport masszőrje azokon az urakon segített, akiknek merevedési (csukló, vagy deréktáji) problémái voltak.

Délben gulyásleves és túrós csusza volt a menü az I. emeleten, pogácsa viszont már reggeltől volt a pálya szélén. A mérkőzések előtt és között bort, sört, pálinkát is kóstolhattunk. A borokat Schiller Gergely és Toldi Zoltán, a Nier Fine Wines két munkatársa töltögette poharainkba. Közben tippelhettünk is: azt kellett kitalálnunk a Nier Dugótotón, hogy hány dugó van a befőttesüvegben. (Jómagam 2014-et, az idei évszámot írtam, míg Karsai István 1953-ra, születésünk évszámára tippelt.) A szelvény szerint a nyertesek között egy 2 fős wellness hétvégét sorsolnak ki a balatonfüredi Hotel Flamingóba, valamint tízszer egy karton (12 palack) História-bort és száz darab hat fős élményborkóstolóra szóló ajándékutalványt. Mivel nem voltunk ennyien, s tippjeink is erősen megoszlottak, a versenykiírás bizonyára egy sokrendezvényes tippsorozatra vonatkozhatott.

Este 20 órakor a Larus Étterem és Rendezvényközpontban a rövid megnyitó után másfél órás kiadós vacsora várta a párosokat. Utána újabb másfél órás műsorfolyam következett. A meglepetésvendégek a Bagi Iván?Nacsa Olivér humorista páros, Molnár Andrea táncosnő a Szombat esti lázból, Cserpes Laura énekesnő a Megasztár 6-ból és a Szépligeti Fashion voltak. Ezt borárverés (nem átverés!) követte, majd 23 óra után végre az eredményhirdetésre is sor került: 2. a Gyabronka Bence ? Regőci Attila, 3. a Pintér Sándor ? Dani Péter páros lett. Vigaszágon a Tóth Károly ? Kecskés Péter duó nyerte el a kupát.

Fél 12-kor megelevenedett a táncparkett, DJ Radnai hajnalig tartó műsorát éjfélkor a tombolasorsolás szakította meg. Erre Kenderesi István, az 1941-es születésű egykori focikapus az 1953. november 25-i londoni 3:6 (2:4) negyvenedik évfordulójára kapott emlékérmét ajánlotta fel. A tombola és borárverés bevételével az értelmi fogyatékos labdarúgónők Eb-szereplését segítik. A sporttársak legközelebb az augusztus végi XIX. Magyar Borok Útja Rallye-n mérhetik össze erejüket a Regő Kft. szervezésében.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Újabb siker új helyszínen | ZETApress

Szóljon hozzá!