ZETApress

hírportál

150 nap a pólós Eb-ig

KabalabékaA magyar kormány 280 millió forinttal közvetlenül is támogatja a budapesti Vízilabda Európa-bajnokságot ? jelentette be Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára a kereken 150 nap múlva kezdődő margitszigeti esemény délelőtti sajtótájékoztatóján a Duna parti Mariott Hotelben.

Simicskó szerint a nyári Eb újabb bizonyíték arra, hogy Magyarország képes világversenyek méltó gazdája lenni, és sok szurkolónak szereznek majd örömöt a pólósok az Eb-n is. Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke az Eb Szervezőbizottságának elnökeként köszönte meg a 280 milliót, hozzátéve, hogy ez plusz összeg az Eb marketingjogaiért állami garanciavállalással kifizetett egymillió euró felett. Elmondta azt is, hogy a Hajós Alfréd Uszoda központi nagy-medencéjének, amellett a lelátónak, a teraszoknak a felújítása a jövő héten indul.

Beck György, a Szervezőbizottság társelnöke eloszlatta azokat az aggodalmakat, hogy máris elfogytak volna a legjobb helyekre szóló jegyek. Bőven van még belépő, mert az értékesítés szakaszosan folyik, s megfelelő ütemezéssel árusítják az egy-egy szektorba szóló belépőket. Hozzáfűzte, hogy a kiemelkedő érdeklődésre való tekintettel mérlegelik: az eddiginél is magasabb, még több embert befogadni képes két mobillelátót is építsenek a margitszigeti Eb-re.

Benedek Tibor, a tegnap este még Görögországban Világliga-mérkőzésen győztes férfiválogatott szakvezetője nem volt ott a sajtótájékoztatón, Merész András, a magyar női csapat szövetségi kapitánya azonban igen, így elmondhatta, hogy keretével május 18-án kezdi meg az Európa-bajnoki felkészülést. Bemutatták az Eb hivatalos kabalafiguráját ? egy sárga vízilabdatestű békát ?, s megtudtuk, hogy mostantól él az Eb hivatalos honlapja is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Nehéz lesz a továbbjutás | ZETApress

Szóljon hozzá!