ZETApress

hírportál

Nehéz lesz a továbbjutás

Tarlós első húzásaRendkívül nehéz hatosba kapott besorolást a magyar férfi vízilabda-válogatott a július 14-én, hétfőtől 27-én, vasárnapig a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában sorra kerülő 16. női és 31. férfi Európa-bajnokság délutáni, Marriott hotelbeli csoportsorsolásán. (Február 12-i sajtótájékoztatójukról mi is beszámoltunk.)

A legutóbbi Eb-n férfi és női csapatunk egyaránt 3. lett. Csurka Gergely angol nyelvű moderálásával előbb Tarlós István fővárosi főpolgármester, majd Paulo Borelli, a LEN elnöke köszöntötte a megjelenteket. Utána a női mezőny sorsolása következett, melyben Gianni Lonzi, a LEN technikai igazgatója és Marco Birri, a LEN vízilabdáért felelős vezető tisztségviselője segédkezett. Tarlós csak az első urnából húzta ki a görögöket az A-, majd az olaszokat a B-csoportba, míg a további 2-2 csapatot a maradék 3 urnából Kásás Tamás olimpiai bajnokunk húzta ki.

Az A-csoportba Görögország mellé Magyarország, Hollandia és Nagy-Britannia, míg a B-csoportba Olaszország mellé Oroszország, Spanyolország és Franciaország került. Merész András vb-bronzérmes női csapata számára a legutóbbi Eb-n második görög együttes tűnik a legnehezebb riválisnak, de a britek legyőzése nem okozhat gondot, így a kieséses szakasz elérése szinte kötelező. Drávucz Rita, egykori válogatott pólósunk még Merésznél is merészebben fogalmazott: Elsőként jutunk tovább! ? mondta, mielőtt sorsolni kezdett.

A 12 férfi csapatot ezután Rita húzta ki a 4 urnából. (Háromban 2-2 csapat, a negyedikben 6 csapat volt.) Az A-csoportba Montenegró, Olaszország, Görögország, Románia, Oroszország és Grúzia, míg a B-be Szerbia, Magyarország, Németország, Horvátország, Franciaország és Spanyolország került. ? Még a görögöket kaphattuk volna a németek helyett, akkor aztán a lehető legrosszabb sorsolás valósul meg ? értékelt Benedek Tibor szövetségi kapitány, aki úgy vélte, óriási küzdelem lesz a csoport elsőségért, és még az első háromba kerülni se lesz könnyű. A világbajnoki címvédő együttes szakvezetője hozzátette, örül, hogy rögtön a spanyolokkal kezdünk. A csoportgyőztesek közvetlenül az elődöntőbe jutnak, míg a második és harmadik helyezettek keresztbe játszanak egymással a legjobb négybe kerülésért.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Ötven nap a rajtig | ZETApress

Szóljon hozzá!