ZETApress

hírportál

Talma álma újra valóság

0815Brno159A Cseh Nagydíj második napjának délelőttjén rengeteg magyar zászló lobogott a pályát övező lelátókon. Talmácsi Gábor a szabadedzés során küzdött a motorral, a hátsó tapadással voltak újból problémái. Kanyarokban a motor mindig kisodródott, így a magyar versenyző később tudott gázt húzni, így folyamatosan időt veszített ? tudatta a menedzsment.

Délutánra állítottak a motoron, de a nyitónaphoz hasonlóan most is csak küzdött a Hondával a Scot Racing Team magyarja. Talma és a csapat is mindent megpróbált, és a végén sikerült is nagyon közel kerülni a többiekhez, de ez sem volt elég. Talmácsi Gábor a tizenhetedik időt motorozta, így ebből a pozícióból indulhat a holnapi versenyen. A magyar szurkolók tapssal fogadták a levezető körön Talmát, hiszen ők is látták, hogy minden elképzelhetőt elkövetett az előre lépés érdekében, ez ma ennyire volt elég.

A brnói időmérő edzés eredménye: 1. Rossi 1?56.145, 2. Lorenzo 1?56.195, 3. Pedrosa 1?56.528, 4. Elias 1?56.817, 5. Edwards 1?56.954? 17. TALMÁCSI 1?58.749. Holnap a nagydíjon javíthat Gábor, aki számtalanszor állt már rajthoz Brnóban, és mindig is arról álmodott, hogy egyszer a Király Kategóriában versenyezhessen itt. A helyszínre kilátogató magyar szurkolók is évek óta ezt kívánják kedvencüknek, mindez holnap valóra válik.

Lassan, de haladunk a jó beállítások felé, ha a versenyre összeáll a technika, akkor megérte a sok szenvedés. Továbbra is a hátsó tapadás a legfőbb probléma, a kanyarokban a többiek sokkal hamarabb tudnak kigyorsítani, ez a különbség legfőbb oka. A mérnökeim dolgoznak a probléma megoldásán, én nagyon bízom bennük, a verseny napjára kitalálnak valamit. Köszönöm a magyar szurkolónak a biztatást, holnap is legyenek minél hangosabbak, együtt kiharcoljuk a jó eredményt ? nyilatkozta Talma a leintés után.

Továbbra is pontnélküli a Haladás

A szerdai válogatott meccs után megint a klubcsapatoké lett a főszerep a focipályákon. Tegnap Debrecenben Szombathely kapott ki 2:1-re, ma délután meg Fehérváron a Honvéd vesztett 2:0-ra. Este 8-tól újabb öt meccset rendeznek a Soproni Ligában, míg a 4. forduló nyolcadik összecsapása holnap délután fél 6-kor kezdődik.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma három pontja Brnóban | ZETApress

Szóljon hozzá!