ZETApress

hírportál

Talma három pontja Brnóban

0816Brno056Amikor Talmácsi Gábor reggel nyolckor felébredt, a magyar szurkolók már a lelátókon lengették a zászlókat. Talma a bemelegítő edzésen továbbra is a hátsó tapadásra panaszkodott, ami továbbra is gátolta abban, hogy kimotorozza a legjobbját magából ? tudatta a menedzsment.

A magyar versenyző a tegnapi időmérőhöz hasonlóan a tizenhetedik helyen zárta a warm up-ot. A 22 körös versenyre a drukkerek is behangoltak, és Talmácsi is bekezdett. Gábor a már lassan védjegyévé váló remek rajttal hagyta faképnél az előtte lévőket. Több körön át tartotta is a tizenharmadik helyezését, majd újra csúszkálni kezdett a motor.

Talma a verseny végéig küzdött a kanyarokkal, és mindez a végén három világbajnoki pontot jelentett a számára. A magyar versenyző a tizenharmadik helyen zárt, jelenleg tizenkilencedik az összetettben nyolc ponttal. A Cseh Nagydíjat Valentino Rossi nyerte Dani Pedrosa és Toni Elias előtt. Negyedik Andrea Dovizioso, ötödik Loris Capirossi lett. Világbajnoki összetett állása: 1. Valentino ROSSI 212, 2. Jorge LORENZO 162, 3. Casey STONER 150, 4. Dani PEDROSA 135, 5. Colin EDWARDS 112? 19. TALMÁCSI GÁBOR 8 pont.

Az első néhány körben tudtam tartani a lépést a többiekkel, azután visszatértek a problémák, melyekkel egész hétvégén küzdöttünk. A kanyarokban csúszkált a motor a kigyorsításoknál, így nem tudtam rendesen ráadni a gázt. Ettől függetlenül örülök a három pontnak, Indianapolisban talán több is összejön, ebben a holnapi tesztnek is nagy szerepe lesz. Nagyon köszönöm a magyar szurkolónak a lelkes buzdítást, fantasztikus, hogy ennyin eljöttek idén is ? mondta el Gáborunk.

Magyar pontok a 250cc-ben is

Németh Balázs, a Balaton Team versenyzője a 18. rajtkockából a 14. helyre hozta be az Apriliát a 250cc-s géposztályban, s ezzel két pontot szerzett. Tóth Imre (Tóth Team Aprilia) a 22. rajthelyről a 17-re érkezett, így ő pont nélkül fejezte a húszkörös brnói Cseh Nagydíjat.

Ex-fradista vett el pontot a Fraditól

Lisztes Krisztián, a Fradi egykori középpályása lőtte a Paks egyenlítő gólját tegnap este az Üllői úton, így az 1:1-es döntetlen két pontjába került a zöld-fehéreknek. Hasonló eredmény született Kaposváron is, ahol a Nyíregyháza vendégszerepelt. A többi három szombat esti mérkőzésen a hazaiak győztek. A Vasas 5:1-re kapott ki Kecskeméten, a Diósgyőr 3:1-re Győrben, míg a ZTE csak 1:0-ra az MTK-tól a Hungária körúton. A ma délutáni találkozón vendégsiker született. Újpesten a Lombard Pápa 3:0-ra nyert.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma ma teszteléssel zárt | ZETApress

Szóljon hozzá!