ZETApress

hírportál

Újabb öt évig Formula?1

Új ambulanciaFormula?1 lesz 2021-ig Mogyoródon. A futam napján írják alá a Formula?1-es szerződéshosszabbítást. Július 28-án, a 28. Magyar Nagydíj versenynapján írják alá a mogyoródi verseny megrendezésére vonatkozó, 2017-től 2021-ig érvényes szerződést ? jelentette be Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter ma a Hungaroringen.

A magyarországi futam délelőtti beharangozó sajtótájékoztatóján a miniszter-asszony hozzátette, hogy a Hungaroring Sport Zrt. már eddig is bizonyította, jól gazdálkodik az állami támogatással. A hosszabbításról szóló megállapodást a magyar állam és a Hungaroring Sport Zrt. képviselője, valamint Bernie Ecclestone, a Formula?1 kereskedelmi jogait birtokoló brit üzletember írja majd alá.

Elhangzott továbbá, hogy a 28. Magyar Nagydíj vasárnapi versenynapjára ezúttal is lehet majd kedvezményes és ingyenes utazást biztosító jegyeket vásárolni. Ezek közül az állóhelyre szóló belépők 9990 forintba, míg az ülőhelyekre érvényes jegyek 19.990 forintba kerülnek, s ezek ingyenes utazást biztosítanak a MÁV START Zrt. menetrend szerinti vonalain, valamint a GYSEV feltüntetett járatain, illetve a BKK metrójáratain, s a Volánbusz Zrt. által indított Hungaroring járatokon. Az ingyenes utazásra vonatkozó szolgáltatásokat július 28-án lehet igénybe venni, egész nap.

Elkészült az ambulancia

HungaroringGyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, eddig már tíz százalékkal több jegy fogyott el, mint az elmúlt év hasonló időszakában, s felsorolta azokat a már elvégzett, illetve folyamatban lévő felújítási munkákat, amelyekkel az idei futamig végeznek. A sajtótájékoztatón átadták a pálya ambulanciájának új épületét. ? Az ambulancia új épülete nettó 125 millió forintba került, a sajtóközpontot több mint ötvenmillió forint értékben tettük komfortosabbá, a 485 méter hosszú törmelékfelfogó kerítés, amely 42 millió forintba kerül, pedig még építés alatt van ? jelentette ki Gyulay Zsolt, s hozzátette, néhány tribünön is végeztek már el felújítási munkákat, valamint a jegyárusító helyeket is újjá varázsolták.

Az elnök-vezérigazgató hangsúlyozta, az idei versenyen aláírásra kerülő szerződéshosszabbítás lényeges pontja, hogy a Bernie Ecclestone által kért további módosításokat is elvégezzék a pályán, ezek ugyanis legfontosabb feltételei a megállapodásnak. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Magyar Nagydíj hétvégéjén csütörtök déltől hétfő reggelig több mint ezerötszáz magyar, osztrák, lengyel és szlovák rendőr teljesít majd szolgálatot a pályán és annak környékén. A sajtóközpontban korábban használt száz darab televíziót a Hungaroring Sport Zrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek adományozta.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Magyar Nagydíj ?21-ig | ZETApress

Szóljon hozzá!