ZETApress

hírportál

Magyar Nagydíj ’21-ig

Hungaroringi aláírókÖt évvel meghosszabbították a Hungaroring szerződését a délutáni Formula?1-es Magyar Nagydíj előtt, így 2021-ig biztosított a magyar világbajnoki futam jövője. Az erről szóló megállapodást tegnap délben az F1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone és Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter írta alá a futam előtt.

Az eddigi megállapodás 2016-ig szólt. A mogyoródi pályán két órával a 28. Magyar Nagydíj rajtja előtti aláíráson Rohonyi Tamás is részt vett, akinek jelentős szerepe volt abban, hogy a száguldó cirkusz 1986-ban Magyarországra is ellátogatott. Ecclestone kéréseinek megfelelően jövőre további fejlesztések és módosítások várhatóak a Hungaroringen. ? A magyar futam jövője mindig is biztosított volt, nagyon jó a kapcsolatom a szervezőkkel. Örülök, hogy ma meghosszabbítottuk a megállapodásunkat ? nyilatkozta Ecclestone az aláírás után. Gyulay Zsolt, a Hungaroring elnök-vezérigazgatója szerint a 28. Magyar Nagydíj legfőbb pillanata számunkra a mostani volt. ? Ezért dolgoztunk az elmúlt évben, s hasonló szellemben folytatjuk tovább a munkát. Nagyon boldog vagyok, hogy 2021-ig biztosítva van a Magyar Nagydíj jövője ? lelkendezett.

Németh Lászlónéra további feladatok vártak a Magyar Nagydíjon, a verseny után ő adta át a győztesnek járó trófeát Lewis Hamiltonnak, a Mercedes pilótájának ? láttuk az m1-en. A második helyezett Kimi Räikkönennek (Lotus-Renault) Rogán Antal, a harmadik Sebastian Vettelnek (Red Bull-Renault) Gyulay Zsolt gratulált. A győztes konstruktőr Mercedest Simicskó István jutalmazta. Most négy hetes nyári szünet következik, s augusztus 25-től további kilenc futam lesz idén a Formula?1-ben.

Német autók után német foci

Vereséggel kezdett Guardiola. Tegnap este Dortmundban játszották a Német Szuperkupa döntőjét. A találkozót a 2011-ben és 2012-ben bajnok dortmundiak 4:2-re nyerték meg a Bayern ellen, amely tavaly mindent vitt. Így balul sikerült Guardiola első tétmérkőzése a bajorok kispadján. Igaz sem Neuer, sem Ribery nem léphetett pályára a májusi BL-döntő ?visszavágóján?. Németországban a szakemberek a látottak alapján most abban reménykednek, hogy az idei Bundesliga-szezon kiegyenlítettebb lesz, mint a tavalyi, amikor a Bayern minden korábbinál hamarabb biztosította be elsőségét április elején ? tudtuk meg Takács Gábortól.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Egyenesen a Ringre | ZETApress

Szóljon hozzá!