ZETApress

hírportál

Bódis Ricskó ma nyert

Ricsko-OB_cTalmácsi Gábornak köszönhetően Bódis Ricskónak lehetősége nyílt a hétvégén egy kétnapos extra motorozásra az országos bajnokság keretén belül az IMRC 600 kategóriában. A fiatal versenyző meghálálta mentora bizalmát. Minden alkalmat megragadott, hogy fejlődjön és minél több kilométert tegyen meg és gyűjtse a tapasztalatot ? tudatta a Spárta Motorsport.

Míg szombaton mester és tanítványa együtt tréningezett és versenyzett, addig ma csak Ricskó ült motorra, ugyanis Talmácsi edzőmotorjában tegnap szétment a blokk. Ricskó nagyon magabiztosan terelte a 600 cc-s motort és folyamatosan figyelt mentora tanácsaira. Az edzésen a második legjobb időeredményt érte el, majd a versenyen végül ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A 12 körös futamot 7 kör elteltével piros zászlóval megállították egy bukás miatt és új rajtot rendeltek el.

A versenyzők a leintéskor aktuális sorrend alapján álltak fel a rajtrácsra. Ricskó az első helyről várta az ötkörös folytatást. Óriási csata alakult ki az élen és szinte hárman egyszerre haladtak át a célvonalon. A szabályoknak megfelelően a végeredményt a két verseny összesített eredménye alapján hirdették ki, így Bódis Ricskó lett az első, mögötte Chrobák János és Magda Attila végeztek a dobogón.

Nagyon boldog vagyok és egyben nagyon fáradt is, hisz nem mentem még korábban ennyit 600-as motorral, ami fizikailag is eléggé igénybeveszi az embert. Nagyon hálás vagyok és óriási köszönettel tartozok mentoromnak, Talmácsi Gábornak, hogy lehetővé tette számomra, hogy a hétvégén az ő csapatában vele együtt motorozhassak, és rajthoz állhassak mindkét versenyen. Biztos vagyok benne, hogy a két nap alatt szerzett tapasztalatokat fogom tudni kamatoztatni a jövőben a European Junior Cup versenyein is ? mondta Bódis Richárd.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Mogyoródról Angliába | ZETApress

Szóljon hozzá!