ZETApress

hírportál

Mogyoródról Angliába

TMA_0197_cTalma parádésan kezdett Doningtonban. Hétvégén az Egyesült Királyság nagy múltra visszatekintő Donington Park pályáján folytatódik a pontgyűjtés a Superbike Világbajnokságon. Talmácsi Gábor számára nem ismeretlen a ring, már többször is versenyzett itt a korábbi években.

A magyar versenyző csütörtökön érkezett meg a verseny helyszínére, ahol első útja egyből csapata boxába vezetett. A szerelők már serényen dolgoztak versenymotorjának összeszerelésén, melyhez Talmácsi is vitt néhány alkatrészt, amit előzőleg a hungaroringi versenyen tesztelt és az extra munka, melyet múlt hétvégén végzett meghozta gyümölcsét az első edzésnapon ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Az angoloknál nem meglepő hűvös, esős időben kezdtek pénteken a pilóták. Talmácsi a délelőtti szabadedzésen a 6. helyen zárt, majd az időmérőn a 4. leggyorsabb volt. Talmácsi a kvalifikáción egy versenyszimulációt teljesített és megszakítás nélkül végig kint volt a pályán. Remek ritmusban motorozott és körről körre gyorsult. A 45 perces edzést végig a magyar motoros uralta, végül a tréning legvégén hárman megelőzték, akik friss gumikkal szerelték fel versenygépüket, de Talmácsinak nincs oka panaszra. Az ideiglenes pole pozíció Sam Lowesé.

TMA_0300_cElégedett vagyok a mai nappal, első lépésnek jó ez az irány, amerre elindultunk a csapatommal. Nem szeretném elkiabálni, de végre rendben van a motorom beállítása és élveztem minden percet, amit a motoron töltöttem. Az időmérő elején nem készültünk tudatosan arra, hogy versenyszimulációt fogok menni, de annyira jó volt a ritmusom, hogy nem álltam ki a boxba. Láttam, hogy folyamatosan javítok a köridőmön, így kint maradtam és húztam a gázt. Az edzés végén az utolsó két körben éreztem, hogy kifogyóban van az üzemanyag a Hondámból, többször is bedadogott a motor, így már nem tudtam tovább gyorsulni, de nem vagyok elégedetlen. Végre kezd összeállni a technika és már alig várom a holnapi folytatást ? mondta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talmának jobb az eső | ZETApress

Szóljon hozzá!