ZETApress

hírportál

Talma indult a Hungaroringen

Talmácsi Gábor több mint 10 éve indult utoljára magyar bajnoki futamon, de a hétvégén ismét láthatták őt a hazai nézők motorozni, mivel részt vett az országos bajnokság hungaroringi versenyén ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Talmácsi elsődleges célja, hogy a két világbajnoki futama között teszteljen néhány új alkatrészt és kipróbáljon néhány új beállítást, ami elősegítheti számára az eredményes szereplést a következő nagydíjon, melyre május 26-án kerül sor Doningtonban. ? Számomra a hétvége kőkemény munkáról fog szólni, hisz kész vagyok mindenre, ami elősegítheti az eredményes szereplésemet a világbajnokságon. Leginkább az edzések lesznek fontosak számunkra, mivel több alkatrészt és beállítást is szeretnénk kipróbálni, de ha már ott vagyok, akkor indulok a versenyeken is a Superstock edzőmotorommal, ami plusz adrenalin, plusz kilométerek. Természetesen a bajnokság állásába nem szeretnék beleszólni, így a pontozásnál az elért eredményemet figyelmen kívül hagyják majd a szervezők. Nagyon jó érzés lesz újra magyar közönség előtt motorozni ? mondta Talmácsi Gábor még pénteken.

Talma új pályacsúcsot állított be

Talmácsi Gábor és csapata minden kitűzött cél teljesített a szombati nap folyamán. Egy igazán remek és nagyon hasznos tesztnapon vannak túl, mely végén elmondható, hogy előreléptek. A tréningeken több setupot is kipróbáltak, illetve számos futómű beállítást teszteltek, mely előremozdíthatja azt, hogy jövő héten Doningtonban sikeres hétvégét zárjanak.

Világbajnok motorosunk a délutáni versenyen beállította az új pályacsúcsot (1:52:45,8) a Superstock 600 kategóriában. Az elért eredménye olyannyira pályacsúcs, hogy még a Supersport 600-as mezőnyben is rekordnak számít és tavaly, amikor vébés szupersport motorjával körözött a mogyoródi pályán, akkor sem sikerült ilyen gyorsan teljesítenie a 4,381 km-es távot. Talmácsi a 12 körös futamot követően mentoráltjával, Bódis Ricskóval elindult az Endurance versenyen is, ahol összetettben a 3. helyen zártak, kategóriájukban pedig elsők lettek. Sajnos azonban Talmácsi edzőmotorjában szétment a blokk, így vasárnap ő már nem folytatja a munkát.

Fantasztikus élmény volt újra versenykörülmények között motorozni a Hungaroringen. Mindent teljesítettünk, amiért jöttünk és egy nagyon hasznos napon vagyunk túl. Biztos vagyok benne, hogy az elért eredmények segítségünkre lesznek a továbbiakban a világbajnokságon. Az Endurance versenyen sajnos szétment a motorblokkom. Az utolsó váltás előtt épp csak ki tudtam gurulni a boxba, ezzel jelentős mértékben időt is veszítettünk, de Ricskó szerencsére már rajtra készen állt és saját edzőmotorjával folytatta a versenyt, így sikeresen teljesítettük a megmérettetést. Nagyon sajnálom, hogy holnap nem tudok menni, de nem számítottunk ilyen jellegű technikai hibára és nincs másik olyan blokkunk, ami a szabályoknak megfelelne ? mondta este Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bódis Ricskó ma nyert | ZETApress

Szóljon hozzá!