ZETApress

hírportál

Talmácsi 12. lett Angliában

A verseny napján a helyiek számára nyári idő volt, mindenki más számára borús hideg. Míg az angolok rövidnadrágban voltak, a más tájról érkezők elővették a kabátokat és a sapkákat. A felhőkből csak találgatni lehetett, hogy kell-e esőre számítani ? tudatta a menedzsment.

A bemelegítő edzésen kellett, akkor már esett. Talmácsi Gábor jól ment a nedves pályán, a tizenötödik helyen zárt. A nagydíj előtti percekben nagy volt a fejetlenség a csapatoknál, kicsit esett az eső, de a pálya nem volt vizes. A rajtrácsra vezető körben Talma úgy érezte, hogy a vizes gumikat szárazra cseréli, ezért nem a rajthelyéről, hanem bokszutcából csatlakozott a felvezető körben a mezőnyhöz.

Talmácsi a verseny nagy részében a tizenharmadik helyen motorozott Vermeulen mögött, és a két ducatis világbajnok, Stoner és Hayden előtt. Hat körrel a vége előtt elkezdett esni az eső, nagyon csúszkáltak a száraz gumik. Talma remek motorozással végül a tizenkettedik helyen fejezte be a versenyt, amely pályafutása legjobb király kategóriás helyezése. A csapat tapssal fogadta a magyar versenyzőt a boksz előtt.

A versenyt Andrea Dovizioso nyerte, Edwards és De Puniet előtt. Talmácsi Gábor megötszörözte a pontjai számát, így a világbajnoki összetettben tizenkilencedik öt ponttal. Brit Nagydíj, Egyesült Királyság, Donington: 1. Andrea DOVISIOZO, 2. Colin EDWARDS, 3. Randy DE PUNIET, 4. Alex DE ANGELIS, 5. Valentino ROSSI? 12. TALMÁCSI GÁBOR. A világbajnoki pontverseny állása: 1. Rossi 187, 2. Lorenzo 162, 3. Stoner 150, 4. Pedrosa 115, 5. Edwards 103? 19. TALMÁCSI 5 pont.

Nagyon örülök a tizenkettedik helynek, hiszen egy nagyon nehéz versenyen vagyunk túl. Az elején nehezen döntöttünk, hogy melyik gumit válasszuk, de végül a jó megoldás mellett voksoltunk. Az utolsó két körben nagyon vizes volt aszfalt, csúszott a motor, de meg tudtam őrizni a pozíciómat, és ez nagyon sokat jelent a csapatomnak és nekem is. A következő verseny Brnóban lesz, ahol a több tíz ezer magyar szurkoló előtt szeretnék még jobb teljesítményt nyújtani ? mondta Talma a verseny után.

Brit Nagydíj a 125cc-ben

A verseny napján eső fogadta az angol szurkolókat Donington Parkban, ez nem zavarta a helyieket, ők már megszokták ezt az időjárást. A 125-ös kategória esőben melegített a versenyre. Johann Zarconak nem kedvezett ez az idő, folyamatosan csúszkált a motorja. A szombati időmérést követően a fiatal francia a 30. helyen fejezte be az edzést és a harmincadik rajtkockából vághatott neki a nagydíjnak is.

Az első körben egy tömegbaleset alakult ki az egyik kanyarban, Zarco nem tudott átmenni a földön fekvő motorok között és az egyikben elesett. Tudta folytatni a versenyt és fokozatosan felzárkózott, a kilencedik körben már huszadik helyen volt. Négy körrel később az eső miatt leintették a versenyt. Öt körre újra indult a viadal, Zarco a tizenhatodik helyről indulhatott és végül 13. helyen intette le a kockászászló.

Ez egy örült verseny volt, elég szerencsétlenül jött ki a helyzet az esésnél az elején, de utána vissza tudtam jönni a pontszerző helyekig. Az újra indított versenynél nagyon csúszott a pálya, próbáltam a motoron maradni. Végül szereztem három pontot, aminek nagyon örülök, hiszen remélem ezzel lezártam egy sikertelen időszakot ? nyilatkozta Johan Zarco.

Tovább vergődik az Újpest

Az NB I nyitófordulójának záró mérkőzésén az Újpest Győrbe látogatott. A vendégek a csütörtöki Európa ligabeli kudarcot ismételték. Nem bírtak a hazaiakkal, mérkőzésük gólnélküli döntetlennel végződött.

[nggallery id=2]

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma-nap a Ringen | ZETApress

Szóljon hozzá!