ZETApress

hírportál

Talmácsi eddigi legjobbja

090724Donington065A MotoGP mezőnye az Egyesült Királyságban folytatja az idei szezont, a hétvégi versenynek Donington ad otthont. Az angol időjárás hozza a már jól megszokott formáját, a napsütést rendre heves záporok szakítják meg ? tudatta a menedzsment.

Talmácsi Gábor a sachsenringi verseny után egyenesen a szigetországba utazott, útja során tett egy villámlátogatást az angol fővárosban, Londonban. Az amerikai és a német pálya után egy újabb dimbes-dombos helyszínen kell bizonyítaniuk a versenyzőknek.

Talma már nagyon várta, hogy újra motorra ülhessen. Újra elnevezte a motorjait, a Madonna és a Hermione neveket választotta. A csütörtöki Riders for Health alapítvány árverésén Talmácsi Gábor ereklyéiért négyszázezer forint értékű angol fontot adtak a helyi szurkolók. A pénteki egyetlen szabadedzést a már jól megszokott módon délután 2-től rendezték.

Esőben kezdődött az edzés. Talma az első fél órában a mezőny első felében állt idejével. Ahogy száradt a pálya Gábor is képes volt újítani, és a mezőnnyel együtt gyorsult. Végül a tizenharmadik helyen végzett, amely a magyar versenyző eddigi legjobb edzés produkciója a MotoGP kategóriában.

Brit Nagydíj, első szabadedzés, Donington: 1. PEDROSA 1?38.627, 2. STONER 1?38.872, 3. ROSSI 1?38.917, 4. DOVIZIOSO 1?39.069, 5. LORENZO 1?39.105? 13. TALMÁCSI 1?40.850. Magyar idő szerint a szombati időmérő edzést 14:55-tól, a vasárnapi versenyt a megszokottól eltérően 16:30-tól rendezik.

A mai edzés előtt visszatértünk az egyik motorral az alapbeállításokhoz, melyeket a Honda adott. Úgy néz ki, ez lehet a jövő, hiszen sokkal kezelhetőbb lett a motor. Örülök, hogy jó irányba mozdultunk el, már csak a finomhangolásra kell koncentrálnunk. Elneveztem a két motort, ahogy ezt egy ideje teszem, a Madonna és a Hermione nevet adtam nekik. Madonna azért, mert nagy tisztelője vagyok a popdívának, mindig erőt merítek abból, ha rá gondolok. A Hermione pedig megtetszett, sokan a Harry Potterből ismerik a nevet, pedig egy szép görög mitológia név ? mondta el Talma a tegnapi szabadedzést követően.

Szabadedzés a 125cc-ben

A Donington Park 125cc-ben is a hétvégi versenyek helyszíne. A tipikus angol időjárást szenvedi a mezőny: hol esik, hol süt a nap, teljesen kiszámíthatatlanul. A mérnökök számára nehéz eldönteni milyen beállításokkal készítsék fel a motorokat.

Johann Zarco nagyon várta már a versenyt, jó emlékei vannak a pályáról, hiszen 2007-ben második lett itt a Red Bull Rookie-k között. Az eső esett a legkisebb kategória edzésén, bár a végére kicsit száradt a pálya. Zarconak problémái voltak a motorral, nem tudta az igazi ritmusát motorozni. Végül a huszonnegyedik helyen zárt.

Ez egy nehéz pálya, ahol a pálya utolsó negyedéhez kell hangolni a motort, nekünk ez eddig még nem sikerült. Sokat kell még dolgoznunk, hogy eltaláljuk a beállításokat, de holnapra lényegesen felgyorsulok. Jó rajtpozíciót szeretnék, mert ez fontos itt Doningtonban ? mondta tegnap Johann Zarco.

[nggallery id=4]

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress ? Talma a 17. helyről indul Angliában

Szóljon hozzá!