ZETApress

hírportál

Talma ma végre pontot szerzett

Felhős, száraz időre ébredt a verseny napján a Gyorsasági Motoros VB mezőnye. A reggeli szabadedzésen Talmácsi Gábor remekül teljesített, a tizenötödik helyet szerezte meg, csupán másfél másodpercre lemaradva a legjobb időt motorozó Pedrosától ? tudatta a menedzsment.

Talma a tegnapi időmérés alapján a 16. helyről vághatott neki a harminckörös nagydíjnak. Jól rajtolt, három helyezést lépett előre, majd körökön át Canepával és Vermeulennel harcolt. A többiek elléptek Talmától, aki küzdött a motorral, hogy utolérje őket. Végül Talmácsi Gábor a 15. helyen zárt, ami azt jelenti, hogy megszerezte élete első pontját a legnagyobbak között.

Talmácsi Gábor az első magyar versenyző, aki a nyolcszázas MotoGP kategóriában pontot szerzett. Juhos Árpád 1972-ben a királykategóriában 9. lett a Kelet-német Nagydíjon, ugyanitt a Sachsenringen, ő volt Talmácsi előtt az utolsó magyar pontszerző. Talma hosszú idő óta az egyetlen motoros, aki ugyanazon évben pontot szerzett a 250-es és a MotoGP kategóriában is.

Alice Motorrad Nagydíj: 1. Valentino ROSSI, 2. Jorge LOREZO, 3. Dani PEDROSA, 4. Casey STONER, 5. Alex DE ANGELIS? 15. TALMÁCSI GÁBOR. A világbajnoki pontverseny állása: 1. Rossi 176, 2. Lorenzo 162, 3. Stoner 148, 4. Pedrosa 108, 5. Edwards 83? 19. TALMÁCSI 1 pont. A jövő hétvégén az Egyesült Királyságban, Doningtonban folytatódik a világbajnoki pontvadászat.

Nagyon örülök a pontszerzésnek, ez egy mérföldkő a pályafutásom történetében. Szeretném folytatni a pontok gyűjtögetését, és egyre előrébb végezni a versenyek végén. Ehhez kell változtatnunk a motor mostani bázis beállításain, mert a kanyarokat nagyon nehezen tudom venni. A jövő hétvégén Angliában már folytatjuk is a megkezdett munkát, lépésenként ugyan, de haladunk előre ? nyilatkozta pontszerzőnk.

Zarco bukott a 125cc-ben

Felhős, de száraz idő volt a verseny napján Sachseningen. Johann Zarco ma reggelre megtalálta a ritmust az Apriliával, mivel a bemelegítő edzésen tizennégy másodperccel volt gyorsabb, mint tegnap az időmérőn. A tegnapi kvalifikációs problémák miatt Zarco a harmincnegyedik helyről vághatott neki a huszonhét körös versenynek. Már a futam elején elesett a fiatal francia, de vissza tudott állni a versenybe.

Próbálta húzni a gázt amennyire csak tudta, de a motor nem volt olyan, mint az esés előtt. Végül Zarco a 23. helyen végzett. A verseny Simon nyerte, honfitársai Gadea és Olive előtt. Az összetettben Zarco a 17. helyen áll, tizenhat és fél pontjával. Johann Zarco már a jövő heti versenyre koncentrál, hiszen jobb produkcióval szeretne előrukkolni Doningtonban.

Nem úgy jöttek össze a dolgok ezen a hétvégén, ahogyan szerettem volna. Végig problémákkal küzdöttem, nem találtam az összhangot a pályával és a motorral. Azt hittem reggel, hogy a versenyre minden összeállt, de az esés keresztül húzta a számításaimat. Doningtonban a jövő héten szeretnék visszatérni a pontszerzők közé ? mondta el Johann.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress ? Talmácsi eddigi legjobbja

Szóljon hozzá!