ZETApress

hírportál

Talma a 17. helyről indul Angliában

Napos reggelre ébredt a paddock Doningtonban, a Brit Nagydíj második napján. A délelőtti szabadedzést száraz aszfalton rendezték. Talmácsi Gábor több beállítási variációt is kipróbált, és végig jó időket motorozott. Végül a tizenhatodik helyen zárt, 1?31.003-as idővel, két másodpercre az első Pedrosától.

A délutáni időmérőn kellemes napsütésben ültek újra motorra a versenyzők. Talmácsi Gábor már az első etapban alig maradt el a délelőtti idejétől, úgy tűnt lehet esély a javításra. Talma a tizenötödik körében elesett, de tudta folytatni az edzést. Mire a magyar versenyző a boxba ért a szerelők már felkészítették a másik motorját, és már mehetett is vissza a pályára. Jobb köridőt azonban már nem sikerült mennie, így a tizenhetedik helyről várhatja a holnapi rajtot. Az első sorból Valentino Rossi, Pedrosa és Lorenzo indulhat.

A verseny magyar idő szerint délután fél 5-kor indítják. Brit Nagydíj, időmérő edzés, Donington: 1. Rossi 1?28.116, 2. Pedrosa 1?28.211, 3. Lorenzo 1?28.402, 4. Stoner 1?28.446, 5. Dovizioso 1?28.778? 17. TALMÁCSI 1?31.193.

Nem vagyok elégedett az időmérő edzés eredményével, mivel délelőtt ennél az időnél már tudtam jobbat. Próbáltam erőltetni, de esés lett a vége, az utolsó előtti kanyarban elment a motor eleje. Szerencsére nem sérültem meg, egészségesen várom a holnapi versenyt. Nem tudom milyen idő lesz, de nem bánnám, ha esne, mivel az esős beállításaink jobbnak tűnnek. Holnap mindent megteszek az újabb pontszerzésért, megérdemelné a csapatom, akik remekül dolgoznak ezen a hétvégén is ? mondta Talma az időmérés után.

2. nap a 125cc-ben

A pénteki esőzést követően a Brit Nagydíj második napján kisütött a nap. A 125 köbcentis kategória kezdte az edzések sorát, a versenyzők a szabadedzés keretében próbálgathatták a száraz beállításokat. Johann Zarco több állítással is próbálkozott, de nem volt olyan gyors, amilyen szeretett volna. A fiatal francia versenyző a huszonkettedik időt motorozta.

A délutáni időmérőn sem változtak a körülmények. Zarco jó időket motorozott, és sokáig a tizenhetedik idő volt az övé. Majd visszacsúszott és az utolsó körében még előre lépett, így végül a huszonharmadik helyről indulhat vasárnap. A pole pozíciót a hazai pályán versenyző Bradley Smith szerezte meg, az első sorból Marquez, Simon és Gadea rajtolhat még.

Próbáltam gyors lenni, és egy jó rajthelyet elcsípni, de ma ennyire voltunk képesek az Apriliámmal. Holnap az időjárás főszerepet játszik majd a versenyen, meglátjuk mi lesz. Megpróbálom a legjobbamat nyújtani, és ha minden jól megy még egy pontszerzésre is elég lehet ? mondta Zarco a leintést követően.

Rajt az NB I-ben

Péntek este a Vasas nyíregyházi 5:1-es vereségével elkezdődött a 2009-10-es labdarúgó bajnokság. A tegnapi eredmények: Honvéd-Kaposvár 3:1, Diósgyőr-Debrecen 1:0, ZTE-Paks 2:1, Pápa-MTK 0:1 és Kecskemét-Videoton 3:6. Az Újpest ma délután Győrbe látogat, míg az FTC szombathelyi vendégjátékát a vasiak csütörtöki kupamérkőzése miatt elhalasztották. A héten két visszavágót is játszottak csapataink az Európa Ligában. A Haladást a svéd Elfsborg, míg a Megyeri útikat a román Steaua Bukarest búcsúztatta idehaza.

[nggallery id=3]

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talmácsi 12. lett Angliában | ZETApress
  2. Két úszóarany Rómában | ZETApress

Szóljon hozzá!