ZETApress

hírportál

Talma Ausztráliában

Talma legjobb hondásként 4. lett az első teszten az ausztráliai Phillip Island-on. A mai napon hivatalosan is kezdetét vette az idei Superbike Világbajnokság, mely minden bizonnyal számos izgalmas és látványos versenyt tartogat ebben az esztendőben is a nézőknek ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Talmácsi Gábornak a teljes 2013-as szezonra érvényes szerződése van a cseh Prorace Teammel a Supersport kategóriában, így idén 14 alkalommal láthatjuk majd küzdeni az ezredekért a magyar világbajnokot több mint 30 vetélytársával együtt. Januárban Jerezben készült az idényre. Az első versenyre vasárnapig még várni kell, de a csapatok már keményen dolgoznak, hiszen csak a ma-holnapi tesztnap áll a rendelkezésükre, hogy behangolják a motorokat a Phillip islandi pályára. Talmácsi Gábor az akklimatizálódás miatt már a múlt héten elutazott csapatával a kontinensre, így már hozzászokott a nagy meleghez is, ami nap, mint nap fogadja őket.

Ma a Supersport géposztályban kétszer 110 perces tréninget teljesítettek a versenyzők és legjobb hondásként Talmácsi zárta a napot. Az első edzésen 7., míg a másodikon a 4. legjobb köridőt érte el és összesen 43 kört tett meg. A határok folyamatos feszegetése közben egyszer elcsúszott Gábor a pálya első szektorában lévő 4. kanyarban, mely egy visszafordító hajtűkanyar, de szerencsére sem neki, sem pedig motorjának nem lett komolyabb baja. A mai munkálatok során elsősorban a motor áttételezésére és a futómű setup-okra koncentráltak. A Prorace Team csapata egy új szakemberrel is bővült, aki a motor gátlójának beállításában nyújt segítséget és már elsőre megtalálták a közös hangot a magyar versenyzővel.

Nagyszerű érzés a szezont elkezdeni egy ilyen gyönyörű helyen, mint a Phillip islandi pálya. Jól érzem magam az új dizájnban, ami egyfajta plusz erőt ad. Nagyon jó az idő, 32 fok van és én inkább motorozok nagy melegben, mint fázzak. A mai tréningek alkalmával az áttételezésen és a futómű beállításán dolgoztunk. Az új szakemberrel is gyorsan megtaláltuk a közös nevezőt, aki a motor gátlójának állításában segít. Az elektronikai rendszer még nem működik kellően, de a csapat dolgozik rajta, hogy azzal is minden rendben legyen. Nagyon várom a holnapi folytatást! ? mondta Talmácsi Gábor.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Talma ma javított | ZETApress

Szóljon hozzá!