ZETApress

hírportál

Talma ma javított

Talma 3. lett a 2. tesztnapon. A tegnapit követő újabb teszten új arcát mutatta az ausztrál nyár és lényegesen hűvösebb, felhősebb idő fogadta a csapatokat. A menetrend lényegében nem változott, hiszen a Supersport kategóriában induló versenyzők ma is kétszer 110 percet gyakorolhattak, csupán az edzések kezdési időpontjai alakultak másként.

Talmácsi Gábor az első tréningen a 3. helyen végzett, míg a magyar idő szerint reggel 5 óra 40 perckor kezdődőn a 6. helyen intette le a kockás zászló. Számos beállítást sikerült kipróbálniuk és még vannak ötleteik, melyektől további fejlődést várnak és szeretnék azokat is kipróbálni a vasárnapi verseny előtt ? tudatta a Talmácsi Gábor Média.

Eddig minden jó irányban halad, igazán elégedett vagyok az elvégzett munkával. A gyári Kawasakik és a gyári Yamahák nagyon gyorsak ezen a pályán, de én is várok még erőt az új motorblokkunktól. A második edzés végén óriási volt a forgalom a pályán és hatalmas verseny alakult ki. Olyan volt, mintha nem is teszten lennénk, hanem a mindent eldöntő időmérő edzésen. Kétszer engem is feltartottak, de végül a legutolsó körben így is sikerült javítanom ? mondta Talmácsi Gábor.

Phillip Island ? FIM Supersport World Championship ? Tuesday 1st: 1. Sam Lowes (Yakhnich Motorsport) Yamaha YZF R6 1’33.507, 2. Kenan Sofuoglu (MAHI Racing Team India) Kawasaki ZX-6R 1’33.688, 3. Gabor Talmacsi (Prorace) Honda CBR600RR 1’34.357.

Phillip Island ? FIM Supersport World Championship ? Tuesday 2nd: 1. Sam Lowes (Yakhnich Motorsport) Yamaha YZF R6 1’33.076, 2. Kenan Sofuoglu (MAHI Racing Team India) Kawasaki ZX-6R 1’33.384, 3. Fabien Foret (MAHI Racing Team India) Kawasaki ZX-6R 1’33.614, 4. Michael Vd Mark (Pata Honda World Supersport) Honda CBR600RR 1’33.874, 5. David Salom (Kawasaki Intermoto Ponyexpres) Kawasaki ZX-6R 1’33.950, 6. Gabor Talmacsi (Prorace) Honda CBR600RR 1’34.048.

3 hozzászólás

  1. Talma elesett. Gábor szemszögéből nem indult jól az idei első versenyhétvége Ausztráliában, jóllehet a hét eleji teszteken végig az élmezőnyben motorozott. Sajnálatos módon azonban a pénteki első szabadedzés második körében egy olajfolton megcsúszott a magyar versenyző Hondája, aki emiatt nem tudta elkerülni a bukást. Talmácsit – aki rövid időre eszméletét is vesztette – azonnal a pályán található kórházba szállították. Minden eddig elvégzett vizsgálat eredménye negatív. Csigolyái, gerince rendben és törést sem találtak nála az orvosok, de mivel nagyon komoly ütés érte Gábor fejét és agyrázkódást szenvedett, mindenképpen bent tartják őt éjszakára további megfigyelésre. A folytatásról a holnap reggel elvégzett újabb vizsgálatok alapján döntenek a szakemberek.