ZETApress

hírportál

Talma ma a beállításokra koncentrál

Napsütéses idő fogadta a Gyorsasági Motoros Világbajnokság résztvevőit a soron következő Holland Nagydíjon, Assenban. A holland kisváros pályájáról jó emlékei vannak Talmácsi Gábornak, hiszen tavalyi nyerni tudott itt a drámai ötkörös versenyen ? tudatta a menedzsment.

Idén két kategóriával feljebb veszi fel a küzdelmet a riválisokkal a magyar versenyző. Talma számára a cél továbbra is a motor megismerése, hiszen világbajnokunk az előző versenyen debütált a királykategóriában. Gábor azóta csak egy napot tesztelhetett Barcelonában, és most újabb nagydíjon kell bizonyítania. Tegnap sok mindent kipróbált a csapat, így a mai időmérőn javulás várható, reményeik szerint száraz körülmények között.

A megszokottól eltérően Hollandiában egy nappal hamarabb kezdődik a versenyhétvége, így csütörtökön már szabadedzést rendeztek. Talmácsi motorján sok minden változott az előző versenyhez képest, most az újítások összehangolására koncentráltak. Az edzés első felében Talma több versenyzőt is maga mögött tudott, míg végül tizenkilencedikként zárt. Az 1. szabadedzés eredménye: 1. De Puinet 1?37.842, 2. Rossi 1?37.847, 3. Stoner 1?37.877, 4. Lorenzo 1?38.061, 5. Dovizioso 1?38.092? 19. TALMÁCSI 1?41.380.

Pozitívan értékelném a mai edzést, sok újítást kipróbáltunk. Holnapra változtatni fogunk a motoron és remélhetőleg ezekkel sikerül lényegesen gyorsulni. Jó lenne, ha maradna a száraz idő, mert akkor tudnám igazán tesztelni a változtatásokat. Bennem is és a motorban is több van, az időmérőn szeretném ezt az eredményemmel is megmutatni ? mondta Talma a tegnapi szabadedzést követően.

A 125cc-ben is csatáznak a fiúk

A 125cc-ben versenyző Johann Zarco kéthét óta nagyon várta, hogy újra felülhessen az Apriliára, és külön öröm volt számára, hogy a híres holland helyszínen teheti ezt meg. A tegnapi egyetlen szabadedzésén több dolgot is kipróbált a csapat, a francia tehetség ezért a huszadik hely körül motorozott az edzés első felében.

A szél nagy problémát jelentett a legkisebb kategória versenyzői számára, hiszen kanyarról kanyarra változott a szél iránya és erőssége. Az edzés végére Zarco ráérzett a pályára és a beállítások is egyre jobbak lettek, így a tizenhetedik helyig tudott előre lépni. A mai időmérőn Zarco szeretne még előrébb végezni, hogy jobb rajtpozícióból vághasson neki a nagydíjnak.

Sok mindent kipróbáltunk, és úgy érzem sikerült előre lépnünk. A szél nagyon erős, óvatosan kell motorozni, mert össze-vissza fúj. Holnap az időmérőn szeretnék egy jó rajthelyet megszerezni, és az első tízzel csatázni szombaton ? mondta el tegnap Johann Zarco.

Észak Dél ellen

Az észak-amerikai Egyesült Államok a dél-amerikai Brazíliával vívja a döntőt vasárnap este a Konföderációs Kupában. Az északiak vasárnapi bravúrjukat követően a szerda esti elődöntőben a dél-európai spanyolokat 2:0-ra verték meg, míg a déliek tegnap este a házigazda Dél-Afrikát 1:0-ra győzték le. A vasárnap délutáni bronzmeccsen, a spanyol?dél-afrikai összecsapáson csak déli győzelem születhet.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma mára két másodpercet fejlődött
  2. ZETApress » Hazai kudarc Dél-Afrikában

Szóljon hozzá!