ZETApress

hírportál

Talma mára két másodpercet fejlődött

Borús reggelre ébredt a MotoGP mezőnye a Holland Nagydíj második napján. A csapatok azt találgatták, hogy esni fog az eső a délelőtti szabadedzésen vagy sem. Végül is száraz pályán próbálgathatták a pilóták a motorokat, és szinte mindenki javítani tudott a tegnapi idején ? tudatta a menedzsment. Talmácsi Gábor jelentős fejlődést mutatott, hiszen egy másodperccel felülmúlta csütörtöki produkcióját. A tizenkilencedik helyen zárt, csapattársa: Yuki Takahashi eggyel előtte végzett.

Az eső délután is megkímélte a mezőnyt, így száraz körülmények között rendezték az időmérőt. A magyar versenyző remekül kezdett, és további tizedeket faragott köridején. Aztán kicsit állítgatni kezdték a motort, ezért Talma csak az edzés végén tudott újra igazán gyors köröket futni. Az új gumival aztán újabb másodpercet vert saját délelőtti idejére. Yuki Takahashi tizennyolcadikként zárt. A Holland Nagydíjat ma 14 órától rendezik.

Ma két másodpercet fejlődtem a tegnapi időmhöz képest, de így is rengeteg dolgunk van még a motor beállítása terén. Még néhány változtatást meg kell tennünk ahhoz, hogy holnap versenyképes legyek. Nem kapkodunk, lépésről lépésre haladunk előre, hosszú távon ez lesz a kifizetődő. Holnap sokáig szeretnék a többiekkel együtt maradni, huszonhat körös a verseny, amely komoly koncentrációt igényel majd ? mondta tegnap az 1?39.407-tel 19. Talmácsi Gábor.

Barcelonában eltörtem az ujjam, és tegnap itt is elestem, ehhez képest nem rossz az időeredményem. Talmával összevetjük majd az tapasztalatinkat és a mérnökökkel kiegészülve megpróbálunk jó verseny-beállításokat találni. Szeretnék holnap jól rajtolni, és akkor még bármi megtörténhet ? mondta az 1?38.619-cel 18. Yuki Takahashi.

Az asseni időmérő edzés eredménye: 1. Rossi 1?36.025, 2. Pedrosa 1?36.110, 3. Lorenzo 1?36.393, 4. Stoner 1?36.633, 5. Edwards 1?36.760? 18. Takahashi 1?38.619 és 19. TALMÁCSI 1?39.407.

A 125cc-sek második napja Assenben

Szerencsére a felhőkkel eső nem érkezett a Holland Nagyíj helyszínére. A versenyzők és mérnökök egész nap találgatták, hogy milyen körülményekre kell készülni, de végül minden edzést száraz aszfalton bonyolítottak le. Johann Zarco már az első szabadedzésen három tizeddel megjavította csütörtöki idejét, melyet az időmérő edzésen további másfél másodperccel múlt felül. Mivel a többiek is előreléptek, így Zarco a tizenhatodik helyről vághat neki a mai versenynek.

A negyedik sorból indulok holnap, amin egy jó rajtot követően gyorsan változtathatok. Nagyon kell figyelni ezen a pályán, mivel itt még az utolsó kanyar is tartogathat meglepetéseket. Holnap szeretnék pontot szerezni, ha lehet minél többet, ezért dolgozunk. Kicsit változtatunk még a beállításokon, de nagyjából rendben vagyunk ? mondta Johann Zarco a tegnapi időmérés után.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma ma sem lett pontszerző

Szóljon hozzá!