ZETApress

hírportál

Talma ma sem lett pontszerző

A szombat reggel ismét az időjárás találgatásával telt, mindenki az próbálta megfejteni, hogy a szürke felhőkből mikor hullik majd csapadék. A bemelegítő edzésen száraz körülmények között körözhettek a versenyzők. Ezen a húsz perces tréningen Talmácsi Gábor kipróbálta a verseny beállításokat, jó köröket teljesített ? tudatta a menedzsment.

Ezt követően részvett a MotoGP versenyzők parádéján, ahol kabrió sportautókkal vitték körbe a szervezők a király kategória pilótáit, ezzel is kedveskedve a szép számmal összegyűlt publikumnak. Talma élete második nyolcszáz köbcentis rajtjához állhatott oda, ehhez képest öt versenyzőt is megelőzött az első kanyarig. A 19. rajtkockából indulva négy körön át a tizenötödik helyen motorozott a magyar világbajnok, ezután a tizenhetedik helyre csúszott vissza.

A két Scot Hondás, Talmácsi és Takahashi hosszú körökön át egymás mögött motorozott. A helyzet már nem változott a végéig, Talma a múltkori helyezéséhez képest egy helyet előrébb lépett és a tizenhatodik helyen zárt. Takahashi tizenötödik lett, és ezzel egy világbajnoki pontot szerzett. Egy hét múlva az Egyesült Államokban, Laguna Seca-ban verseng a MotoGP kategória.

Az elején nagyon jól ment minden, meccsben voltam a többi versenyzővel. Aztán kicsit csökkent a tapadás, és nem tudtam olyan gyors köröket menni. Ez volt a második versenyem, egyre többet tudok a motorról, a következő versenyen már szeretném megszerezi az első világbajnoki pontjaimat. Gratulálok Valentino Rossinak a századik sikeréhez, nagyszerű, amit évek óta a pályán, és azon kívül is tesz ? mondta a 16. helyezett Talmácsi Gábor.

A start nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, de később sikerült feljebb küzdenem magam. Ekkor azonban, erős fájdalmaim voltak a törött ujjamban és a hátamban, és nem tudtam kellően koncentrálni. Az amerikai versenyig remélem javulni fognak a sérüléseim, és jobb teljesítményre leszek képes ? mondta el a 15. Yuki Takahashi. Az asseni Holland Nagydíj végeredménye: 1. Rossi, 2. Lorenzo, 3. Stoner, 4. Edwards? 15. Takahashi, 16. TALMÁCSI.

Németh Balázs nem állt rajthoz a 250cc-ben

A Talma helyére szerződött Németh Balázs múltkori kéztörése miatt nem indult a negyedliteresek viadalán. A magyarok közül így csak ifjabb Tóth Imre állt rajthoz, aki a 15. helyen zárt, s ezzel egy pontot szerzett. A kézműtétje után lábadozó Németh Balázst helyettesítő Aleix Espargaró a negyedik helyen végzett, s ez a 13 pont jól jött az Aspar csapatának. A versenyt Aoyama nyerte Barbera és Simoncelli előtt.

125cc-ben Zarconak nem sikerült a pontszerzés

Szombat a verseny napja a Holland Nagydíj helyszínén Assenban a Gyorsasági Motoros Világbajnokság résztvevői számára. Mindenki az eget kémlelte, hogy a szürke felhők esőt is rejtenek-e magukban. A szárazon megrendezett bemelegítő edzés után Zarco vébés karrierje hetedik rajtjához állhatott oda.

A fiatal tehetség a negyedik sorból, a tizenhatodik helyről indult. Johann jól rajtolt, és a hatodik helyért csatázott egy tízes bollyal. A nyolcadik körben, az utolsó kanyarkombinációban valaki hátulról nekiment, és a francia versenyző elesett. Gyorsan visszaállt a versenybe, de csak a huszonnegyedik helyről folytathatta a küzdelmet. A hátralévő tizennégy körben folyamtatos előzte meg a riválisait, és végül a huszonegyedik helyen zárt. Zarco összetettben a tizenhatodik helyen áll.

Jól rajtoltam, az első tízbe kerülésért csatáztam, amikor valaki az egy féktávon nekem jött, és ettől elestem. Próbáltam utána felzárkózni, de már nem sikerült. Értékes pontokat hagytam Assenban. Sachsenringig van idő egy kis pihenésre, majd már a Német Nagydíjra kell koncentrálnom ? panaszolta a 21. Johann Zarco.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma remekül kezdett Laguna Secában

Szóljon hozzá!