ZETApress

hírportál

Hazai kudarc Dél-Afrikában

Tegnap délután a Konföderációs Kupa bronzmérkőzésén a dél-afrikaiak a hosszabbításban 3:2-re kaptak ki a spanyoloktól. A gólnélküli első félidőt követően a hazaiak a 75. percben szerezték meg a vezetést, de a spanyolok a 88-89. percben fordítani tudtak. A hosszabbítás 3. percében Dél-Afrika egyenlített, majd a kétszer 15 perces hosszabbításban, a 107. percben a spanyolok megszerezték a győzelmet.

Az esti döntőben majdnem borult a papírforma. A spanyolokat szerdán kiverő Egyesült Államok a 10. és a 27. percben lőtt góljaival már 2:0-ra vezetett, de a braziloknak sikerült fordítani. A 46-74. és 84. percben lőtt góljaikkal beállították a 3:2-es végeredményt, megismételve ezzel kupagyőzelmüket.

Soproni Liga és Formula?1-es légi-parádé

Csütörtökön elkészült a 2009-10-es focibajnokság sorsolása a nemrég átadott telki edzőközpontban. Idehaza négyhét múlva indul a bajnokság. A július 25-én kezdődő őszi szezon nyitófordulójában a két újonc közül a Ferencváros Szombathelyen kezd, míg Pápára az MTK utazik.

Ha papíron a Pápa is a feljutó, lehet, hogy az MTK mégis a Gyirmóthoz megy. A kisalföldiek ügyészségi felülvizsgálatot kérnek az MLSZ döntése ellen, mert annak ellenére, hogy ők lettek a bajnokok az NB II Nyugati csoportjában, hatalmi szóval mégis a 2. helyezett Pápa lett a feljutó.

Nem akarunk politikát vinni a fociba, így eszünkbe sem jut, hogy az MLSZ ezzel Gyurcsány Ferencnek, a ?pápai gyereknek? akart kedvezni, mert Győrött ? ahová Gyirmót is tartozik ? a Fideszes Borkai Zsolt, az 1988-as szöuli tornász olimpiai bajnok a polgármester. Az összehasonlítás azért sem lenne szerencsés, mert az olimpiáról hazatérő csapatból épp Borkait nevezte kedvencének Grósz Károly akkori pártfőtitkár és miniszterelnök. Vagy talán ez lett a baj?

Az első NB I-s bajnoki hétvégén a Hungaroringen is felbőgnek a motorok, mert 26-án rendezik a 24. Magyar Nagydíjat. A pénteki szabadedzések előtt a gépcsodák Budapesten is bemutatkoznak csütörtök este, a Budai Várban. Amikor épp nem az aszfaltot koptatják, a levegőben Bessenyei Péter tart műrepülő-bemutatót.

Szóljon hozzá!