ZETApress

hírportál

Talma a 800cc-ben letette névjegyét

Eltűnt a szikrázó napsütés Barcelona egéről, vasárnap reggelre felhős időre ébredt a MotoGP mezőnye. A rekkenő hőség azonban maradt, mindenki azért fohászkodott, hogy az eső távol maradjon a katalán pályától. Talmácsi Gábor reggelre már jobban érezte magát, szombati betegsége múlni látszott.

A bemelegítő edzésen remekelt a magyar versenyző, aki egyre jobban összeszokik a Hondával és ezen a tréningen tovább csökkentette hátrányát a többiekhez képest. A MotoGP rajtrácsára életében először állhatott fel a két évvel ezelőtti 125 köbcentis világbajnok. A tizenkilencedik helyről vágott neki a huszonöt körös versenynek. A rajtot jól kapta el 41-es motorján, sokáig üldözte az előtte haladókat ? tudatta a menedzsment.

Ahogy teltek a körök a mezőny kissé elnyúlt a magyar versenyzőtől, de Talma folyamatosan jó időeredményeket produkált. A végén nem érte utol az élen lévő Rossi és Lorenzo a Hondán repesztő Talmácsit, így körön belül végzett élete első MotoGP nagydíján. A Katalán Nagydíjat fantasztikus csatában Rossi nyerte a hazai pályán versenyző Jorge Lorenzo előtt. 3. Casey Stoner, 4. Andrea Dovizioso, 5. Loris Capirossi, míg 17. Talmácsi Gábor lett. Holnap egynapos teszt vár az újdonsült magyar 800cc-s versenyzőre, utána pedig már készülhet a két hét múlva sorra kerülő szombati, asseni Holland Nagydíjra.

Nagyon boldog vagyok, hogy sikeresen túl vagyok a MotoGP debütálásomon. Sok versenyző el sem jut ide, ez egy hatalmas lehetőség számomra. A motorról újabb hasznos információkat gyűjtöttem a huszonöt kör alatt, a holnapi teszten is folytatom a motor minél részletesebb megismerését. Már sok olyan funkcióját tudom használni a gépnek, amit eddig egyetlen motoromon sem kellett figyelnem, de úgy érzem, jól haladok a tanulással. Hihetetlenül fárasztó egy MotoGP futamot teljesíteni, ehhez is hozzá kell szoknom. Nagyon várom, hogy Assenban újra átélhessem ezt a kellemes fáradtságot ? nyilatkozta Talma a verseny után.

A 125cc versenye Barcelonában

A napos időt felhők váltották Barcelonában, ennek ellenére a hőség megmaradt. Johann Zarco jól motorozott a reggeli bemelegítő edzésen. A fiatal tehetség a tizenharmadik helyről kezdte a versenyt. Egy rosszul sikerült rajtot követően az első kanyarban Zarco tizenkilencedikként fordult el. Fokozatosan megelőzte riválisait, és nagy csatát vívott a spanyol Olive-val a 13. helyért.

Végül Johann ebben a pozícióban zárta a Katalán Nagydíjat, és ezzel összetettben a tizenötödik helyen áll. Mostantól a két hét múlva sorra kerülő szombati asseni versenyre koncentrál a francia versenyző. Végeredmény: 1. Andrea Iannone, 2. Nicolas Terol, 3. Sergio Gadea? 13. Johann Zarco.

A rajtnál gondjaim voltak, így az első kanyarig több versenyző megelőzött. Utána azért küzdöttem, hogy megelőzzem őket, míg végül a rajthelyezésemig sikerült feljönnöm. Jobb rajttal, jobban is sikerülhetett volna ez a verseny, gyakorolnom kell a startokat. Ígérem Assenban jobb leszek ? mondta Zarco.

A 250cc-ben Németh Balázs a 18. lett, míg Tóth Imre nem tudott célba érni. Márkatársa, Pasini lemaradt a dobogóról, csak 4. lett. A győzelmet Bautista szerezte meg Aojama és Barbera előtt.

Konföderációs Kupa Dél-Afrikában

Szombaton véget ért a nemzeti bajnokság, mégsem maradunk foci nélkül az elkövetkező kéthétben. Tegnap délután Johannesburgban elkezdődött a Konföderációs Kupa. A nyolc résztvevőt két négyes csoportba sorolták. Az A csoportban délután Dél-Afrika?Irak 0:0, este Új-Zéland?Spanyolország 0:5 lett az eredmény.

Ma délután a B csoportban a Brazília?Egyiptom, este az USA?Olaszország összecsapásra kerül sor. A körmérkőzések vasárnap befejeződnek. Az 1-2. helyezettek a jövő héten, szerdán-csütörtökön vívják az elődöntőket, míg a bronzmeccset és a döntőt a jövő vasárnap rendezik.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Talma remekül a tesztelt
  2. ZETApress » Talma ma a beállításokra koncentrál

Szóljon hozzá!