ZETApress

hírportál

Talma remekül a tesztelt

A barcelonai forróságban hétfőn is felbőgtek a motorok, mivel több csapat is tesztelt a Ciruit de Catalunya-án. Talmácsi Gábor a fárasztó versenyhétvége után így tovább ismerkedhetett az új kétkerekűjével. Talma már a nap elején megmutatta, hogy fejlődőképes versenyző, hiszen gyorsan túlszárnyalta eddigi teljesítményét ? tudatta a menedzsment.

Rengeteg beállítást kipróbált a csapat, Gábor folyamatosan rótta a köröket. Az edzés második felében már csak néhány tized választotta el Talmát és a 2006-os világbajnok Nicky Haydent. Gábor végül ötvenhárom kört teljesített a tegnapi tesztelés során, a legjobb ideje 1:45.052 volt. A nap végén a csapat, a mérnökök a motor- és gumiszállító közösen értékelte mai eseményeket, és átbeszélték a jövőbeni változtatásokat. Mindenki nagyon dicsérte Gábor munkáját, hiszen még egyetlen versenyző sem tudott ilyen hamar barátságot kötni egy MotoGP motorral. Talma és a csapat is bizakodva tekint az asseni folytatás elé.

Nagyon boldog vagyok, hiszen tovább fejlődtünk a mai teszten, és ez most a legfontosabb. Ma már a beállításokat próbáltuk rám hangolni és nem a próbálgatásé volt a főszerep. Jól haladunk, kitaláltunk néhány változtatást, melyekkel tovább gyorsultam, egyre jobban érzem a motort. A nap végi megbeszélésen a technikai stábbal megvitattuk, hogy milyen változtatásokra lesz szükség az asseni versenyre. Nagyon jól esik a mérnökök és a szerelők folyamatos dicsérete, ez is motivál abban, hogy minél hamarabb utolérjem a mezőnyt ? mondta el Gábor a hétfői tesztelést követően.

Olasz siker Dél-Afrikában

Tegnap a B csoportban is elkezdődtek a küzdelmek a Konföderációs Kupában. Hiába vezetett az Egyesült Államok félidőben 1:0-ra, az olaszok 3:1-re fordították az eredményt. Délután a brazilok az utolsó percben belőtt tizenegyes-góljukkal 4:3-ra verték meg Egyiptomot.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Egymásra találtak a sztárok

Szóljon hozzá!