ZETApress

hírportál

Egymásra találtak a sztárok

Tegnap délután került megrendezésre a MOL, a Scot Racing Team MotoGP és Talmácsi Gábor közös sajtótájékoztatója, melynek a Boscolo New York Palace adott otthont. A hétfői tesztet követő első hazai médiaeseményre természetesen mi is elmentünk.

Először Talmácsi Gábor köszöntötte a résztvevőket és elmondta, hogy milyen óriási lehetőség számára az, hogy a MOL segítségével a Scot Racing Team MotoGP csapat versenyzőjeként folytathatja a pályafutását a királykategóriában. ? Bevallom őszintén először nem mertem teljes gázt húzni, nehogy leesek a motorról, majd néhány ismerkedő kör megtétele után egyre jobban éreztem a motort. Óriási dolog, hogy a GP kategóriában versenyezhetek ? fejtette ki a 250cc és a 800cc kategória közötti különbséget. ? Tudom, sokat kell még tanulnom és tapasztalnom, de készen állok a feladatra, hatalmas bennem a motiváció. Minden erőmmel azon leszek, hogy rászolgáljak a MOL, a csapatom és a szurkolóim bizalmára ? zárta mondanivalóját.

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója arról beszélt, miért terjesztették ki támogatásukat a magyar motorosra: ? Rengeteg tehetséges versenyzővel találkoztunk már, azonban a tehetség önmagában nem mindig elég, ha az adott sportoló nem tud élni vele. Talma azt üzente nekünk eddigi pályafutásával, hogy ha a profizmus és a tehetség együtt van, akkor igenis le lehet győzni az irigységet, kishitűséget. A MOL életében is sok ilyen győzelem van. Gábor ennek az országnak, ennek a régiónak erőt és valami olyasmit adott, amire mindannyiunknak nagy szüksége van, az pedig a siker. Amit eddig mutatott, bizonyítja profizmusát, remélem továbbra is büszkék tudunk lenni Talmácsi Gáborra és arra, amit még mutatni fog. Mi segítjük őt ebben.

Cirano Mularoni, a Scot Racing Team csapat tulajdonosa elmondta, hogy korábban már állt kapcsolatban a magyar motorossal, így tudta, hogy Gábor egy remek versenyző és egy olyan személyiség, aki érdemes a bizalomra. ? Sajnos 2006-os szezont követően az aláírt megállapodásaink nem tették lehetővé, hogy szerződést hosszabbítsunk Gáborral, de nagyon örülök, hogy most ismét együtt dolgozhatunk.

Alberto Martinelli, a csapat sportigazgatója elismerően beszélt Talmácsi Gábor barcelonai bemutatkozásáról: ? Amikor megszületette a végső döntés, hogy Gábor indulhat a versenyen kicsit kételkedtünk, hogy biztosan az e a legjobb megoldás, ha egyből a mélyvízben kezd. De Gábor ránk cáfolt és minden kételyt eloszlatott a teljesítményével.

Stefano Favaro, Gábor menedzsere elmondta, hogy nagyon kemény időszakon vannak túl, de megérte kitartani, hiszen Talma ott van a legjobbak között, ahová tartozik. ? Nagyon nagy köszönettel tartozunk a MOL-nak és a csapatnak. Most egy új korszak veszi kezdetét. A célunk az, hogy Talma már most, az első évben sem csak résztvevő legyen a világbajnokságon, hanem eredményesen tudjon szerepelni, mint a korábbi években. Hiszem azt, ahogy az idő telik, igazolni fogja döntésünket és biztos vagyok abban, hogy a szurkolókkal, motorsport rajongókkal közösen fogunk még együtt örülni Gábor sikereinek. ? A következő versenyre Hollandiában kerül sor, majd szünet nélkül folytatódik a bajnokság és Laguna Seca-ba utazik a GP mezőnye, immár Talmával együtt.

Továbbjutottak Dél-Afrikában a spanyolok

Tegnap a Konföderációs Kupában az A csoportban folytatódtak a küzdelmek. Délután Spanyolország 1:0-ra győzte le Irakot, s két győzelmével már a jövő heti elődöntőbe jutott. Este a házigazdák 2:0-ra verték Új-Zélandot, s a selejtezőcsoport szombati zárófordulóját követően minden bizonnyal ők lesznek a másik továbbjutók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Balázs megsérült Valenciában

Szóljon hozzá!