ZETApress

hírportál

Újabb futam Jerezben

Ezen a hétvégén a jerezi pályán folytatódik a spanyol bajnokság, melyen a Faster Management két fiatal versenyzője, Sebestyén Péter és Györfi Alen is ott lesz ? tudatta a menedzsment.

Felemásan zárult a két edzésnap, hiszen amíg Peti elégedett az eredményét illetően, addig Alen folyamatosan technikai problémákkal küszködött. Peti a 7. helyről várhatja a mai rajtot, sőt végezhetett volna előrébb is, ha a szombat időmérő végén az utolsó gyors körét nem szakítják félbe piros zászlóval egy csúnya bukás miatt.

Alen a 33. hellyel kénytelen megelégedni, pedig végig nagyon keményen dolgoztak és igyekeztek mindent megtenni, hogy a motort versenyképessé tegyék, de sajnos nem jutottak egyről a kettőre. Mindenesetre mindkét magyar motoros nagyon motivált, és nagyon várják a versenyt.

Egészen jól sikerültek az edzések, bár mindkét időmérőn közbejött valami, ami megakadályozta, hogy tovább javítsak az időmön. Az elsőn el kezdett esni az eső, a másodikon pedig egy baleset miatt a piros zászló vetett véget a tréningnek. Mégsem panaszkodhatok, mert sikerült jól beállítanunk a motort. A futóművön még finomítunk egy kicsit a bemelegítő edzésen, aztán jöhet a verseny ? nyilatkozta Sebestyén Péter.

Sajnos továbbra is nagyon sok technikai problémánk van a motorral. Nagyon nehéz volt motorozni az edzéseken úgy, hogy hol a blokk ragadt meg, hol a váltóval voltak gondok, a futómű beállításokról már nem is beszélve. A 33. helyről indulok, de mindent megteszek, hogy jóval előrébb végezzek. A csapatomnak köszönhetően a warm up-on valószínűleg lehetőségem lesz kipróbálni egy másik motort, meglátjuk ? mondta el Győrfi Alen.

A Red Bull-Renault indul az élről

Vettel szerezte meg a pole pozíciót a Formula?1 Török Nagydíj tegnapi időmérő edzésén. Mellőle Buttun és mögüle Barrichello (Brawn-Mercedes), míg a negyedik rajthelyről márkatársa, Webber indul. A további hat rajthelyet Trulli (Toyota), Raikkönen és Massa (Ferrari), Alonso (Renault), Rosberg (Williams-Toyota) és Kubica (BMW-Sauber) szerezte meg.

Válogatott focistáink este Győrött Luxemburgot fogadták, 2:0-s félidő után 3:0-ra hozták a mérkőzést. Az NB II Keleti csoportban a Fradi Makón veszített 2:1-re, míg a Nyugatiban az alföldi Baja Gyirmóton 5:4-re kikapott.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Peti öt, Alen 17 helyet javított

Szóljon hozzá!