ZETApress

hírportál

Peti öt, Alen 17 helyet javított

Nagyon pozitív eredménnyel zárult mindkét magyar motorosnak a versenyt megelőző bemelegítő edzés, ahol Peti a futómű beállítások finomításának köszönhetően további fél másodpercet gyorsult, Alen pedig több mint 3 másodpercet javított köridején, ami köszönhető volt annak, hogy a szerelők reggelig dolgoztak és megtalálták a helyes irányt a motor beállításait illetően ? tudatta a menedzsment.

A rajt jól sikerült Petinek és Alennek is egyaránt, azonban Peti előtt rögtön a legelején elesett egy versenyző, így annak érdekében, hogy el tudja kerülni a bukást, le kellett mennie a pályáról, ami azt eredményezte, hogy elesni ugyan nem esett el, de többen is elmentek mellette. Peti így az első kört végén csak a 15. helyen állt. Majd mindketten rákapcsoltak és megkezdték a felzárkózást. Peti végül az 5. helyen, Alen pedig a 16. helyen fejezte be a második spanyol bajnoki futamot. Sokkal jobban szerepeltek, mint a szombati időmérőn.

Mindent összevetve elégedett vagyok az 5. hellyel, talán, ha nem esnek el előttem, akkor sikerült volna még előrébb végeznem, de ilyen a verseny, sok minden benne van a pakliban. A bemelegítő edzésen változtattunk egy kicsit a futómű beállításon és még jobb lett a motor. A rajt után rosszul helyezkedtem és pont előttem esett el az egyik versenyző, aminek hatására kénytelen voltam kimenni a pályáról, hogy elkerüljem az ütközést, és közben sokan elmentek mellettem. Gyorsan megkezdtem a felzárkózást, de elöl az első boly nagyon meglépett, így őket már nem tudtam utolérni. 6-ként intettek le, de mivel az előttem végző egyik versenyzőt kizárták, végül 5. lettem ? nyilatkozta Péter.

A warm upon nem próbáltam ki a másik motort, mert kiderült, hogy alkatrészileg és beállításilag is rosszabb állapotban volt, mint az enyém, ráadásul a szerelők reggelig dolgoztak az enyém. Ahogy kimentem az első körre már éreztem, hogy sokkal jobb a motor, olyannyira, hogy 3 másodperccel jobb köridőket tudtam menni, mint tegnap az időmérőn. Kellett volna még állítani néhány dolgon, de már nem maradt idő rá, viszont nagyon megnyugtató volt számomra az óriási fejlődés. A 33. helyről rajtolva 16. lettem. Nagyon várom a következő versenyt, ahol remélhetőleg már a szabadedzésen sikerül versenyképessé tennünk a gépet és egy jó rajthelyről pontszerző helyen végzek majd ? mondta el Alen.

Button hatodszor is nyert

Az idei hetedik Formula?1-es futamot Button (Brawn-Mercedes) nyerte, míg márkatársa Barrichello feladta a küzdelmet. A dobogóra mellé a Red Bull-Renault két versenyzője, Webber és Vettel állhatott. A negyedik és nyolcadik helyet a két Toyotás, Trulli és Glock szerezte meg, míg ötödik Rosberg (Williams-Toyota), hatodik Massa (Ferrari), hetedik Kubica (BMW-Sauber) lett.

Összetettben Button már 26 pontelőnnyel vezet márkatársa, míg 32 és 33,5 ponttal a két Red Bullos előtt. Csapatban a Brawn előnye 39,5 pont. Folytatás kéthét múlva a Brit Nagydíjon, Silverstone-ban.

Szóljon hozzá!