ZETApress

hírportál

András hajtott legjobban

Milyen jó lenne, ha mindenki tudna örülni a másik sikerének! ? mondta Stohl András, a Nemzeti Színház művésze, miután hibátlan kört teljesítve, megfontolt, dinamikus hajtással nyerte a VI. OTP Bank Lovas Világkupa fogathajtó sztárfutamát. Segédhajtója Lázár Vilmos hétszeres világbajnok volt.

Második helyen Galambos Lajos végzett szintén Lázár Vilmossal, míg a harmadik újonc létére Vastag Csaba, az X?Faktor győztese lett. Neki Lázár Zoltán hatszoros fogathajtó világbajnok volt segédhajtója. S amíg a tegnapi Lovagolj és vezess! ? sztárfutamon az élsportolók, addig ma a művészek voltak többségben. Rajthoz állt még sorrendben Pataky Attila, Varga Győző, Hajdú Péter, Harsányi Levente, Vastag Tamás, Faragó András Topi ? aki tegnap vette át lovastanári diplomáját ?, Mészöly Géza és Abebe Dániel.

A futamot a kilencediknek induló színész, Stohl András nyerte 54:97 mp-es idővel, Lázár Vilmos ?segédhajtó? közreműködésével. A hétszeres fogathajtó világbajnok kiemelte, hogy András kérésére ő egyáltalán nem nyúlt a szárhoz, így a színész teljesen egyedül vezette a fogatot a dobogó legfelső fokára. A második helyet az ötödikként induló Lagzi Lajcsi szerezte meg, ő egy verőhibával, 59:85 mp alatt teljesítette a pályát, harmadik az előtte induló Vastag Csabi lett három verőhibával, 60:77 mp-es eredménnyel. Egy verőhiba öt másodperces időbüntetést okozott. A további sorrend: 4. Vastag Tamás, 5. Varga Győző, 6. Harsányi Levente, aki Stohlhoz hasonlóan nem hibázott, 7. Mészöly Géza, 8. Faragó András, 9. Bebe, 10. Pataky Attila, 11. Hajdú Péter.

Az eredményhirdetés után oldott, kötetlen hangulatú sajtótájékoztatón számoltak be élményeikről a Lovas Világkupa sztárjai. ? Lázár Zoli az ördöghajtó, Vili egy sokkal megfontoltabb versenyző. Bár az utóbbi években a Zoli segédkezésével induló hajtók végeztek az élen, idén Vilivel elhatároztuk, hogy borsot törünk Zoli orra alá. Ez sikerült is, nagy boldogsággal tölt el a győzelem. Még nagyobb öröm volt látni, ahogy minden induló őszintén szurkolt a többieknek. Együtt örültünk minden akadálynál ? mondta el a győztes András.

Lagzi Lajcsival múlt hét keddjén, Hajdú Péter könyvbemutatóján találkoztam. Akkor még azt mondta, hogy az idei versenyt kihagyja, s a másnapi domonyvölgyi gyakorlásra se jött. ? Volt bennem félelem a tavalyi versenyt látva, amikor csak a szerencsén múlt, hogy Pataky Attila minden baleset nélkül úszta meg pályaromboló hajtását. Végül Ungor Erik, az Adrenalin tulajdonosa, valamint Lázár Zoltán barátom beszélt rá az indulásra, és nagy örömömre második lettem ? mondta el kérdésemre a trombitaművész.

A Vastag-testvérektől a múlt szerdai edzésük láttán nem sokat várt ma Stohl András, Csabától ezért azt kérdeztem, hogy Domonyvölgyben nem az ellenfelek elaltatása miatt mentek-e lassabban? ? Életemben most hajtottam negyedszer, és örülök, hogy harmadik lettem, de ugyanakkor úgy érzem, akár még jobb helyen is zárhattam volna a versenyt. Elhatároztam, hogy tovább folytatom a felkészülést, és jövőre a győzelemre hajtok ? fogadkozott Vastag Csaba. Válaszát követően a 11 hírességgel és a Lázár-fivérekkel együtt köszöntöttük fel Fehér Károly sajtófőnököt, aki pár napja a 80. életévébe lépett.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Színészek a könyvesboltban | ZETApress
  2. Szülinap az Arénában | ZETApress

Szóljon hozzá!