ZETApress

hírportál

Evezősök Margitszigeten

Évadnyitó a szigetenA hajdani fővárosi evezős élet központjában, a Margitsziget melletti Duna-ágban délelőtt 10-től rendezte meg a sportág hivatalos évadnyitóját a gróf Széchenyi Istvánig visszanyúló hagyományokat ápoló Danubius Nemzeti Hajós Egylet, valamint a Magyar és a Budapesti Evezős Szövetség. Bár az evezősök vízre szállnak, amint elolvad a hó és a jég, az ünnepélyes esemény elmaradhatatlan része az evezős szezonnak.

A program ezúttal is rendkívül sokszínűnek ígérkezik. A gróf Széchenyi István-emlékversenyen a leglátványosabb hajóosztály, a nyolcasok futamán kívül megrendezik az evezősdinasztiák versenyét is. Újdonság az egyetemi és céges csapatok számára meghirdetett futam, amelyet az eredetileg a Balatonra készített, biztonságos, fixüléses, tízevezős hajókban bonyolítanak le. A táv mindössze ötszáz méter, így ?civilek? is bátran nevezhettek. A regatta előtt lehetőség nyílt az edzésre és a hajó kipróbálására is.

Az évadnyitó hagyományos eleme volt a hajókeresztelő az elmaradhatatlan pezsgővel, melyet mi is megkóstolhattuk. A megnyitó előtt, fél 10-kor az I. Világháborúban elesett evezősök emlékére állított emlékkövet is megkoszorúzta Dávid Imre, az MESZ elnöke is. A kegyeleten és evezésen kívül sor került kispályás focibajnokságra és ergométeres evezősversenyre is. A jól végzett munka jutalmaként a nap végén gulyáspartira várják a vendégeket.

Button megint futamot nyert

Harmadik idei futamgyőzelmét érte el Button (Brawn-Mercedes) a délutáni Bahreini Nagydíjon. Mellette Vettel (Red Bull-Renault) és Trulli (Toyota) állhatott a dobogón. Pontot szerzett még Hamilton (McLaren-Mercedes), Barrichello (Brawn-Mercedes), Raikkönen (Ferrari), Glock (Toyota) és Alonso (Renault).

Négy futam után Button 31 ponttal vezet a 19 pontos Barrichello és a 18 pontos Vettel előtt. A további sorrend az élen: Trulli 14,5 pont, Glock 12 és Webber 9,5 pont. A konstruktőrök versenyét is ők vezetik. A Brawn-Mercedes 50, a Red Bull-Renault és a Toyota pedig 27,5 és 26,5 pontot szerzett.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. ZETApress » Evezés mindenki örömére

Szóljon hozzá!