ZETApress

hírportál

Bronzhétvége Londonban

Douchev-Janics Natasa kajakosnőnk tegnap délelőtti 3. helye után szombat este Marosi Ádám öttusázónk is bronzérmet nyert. Mindkét versenyzőnk hibátlanul lovagolt, Ádám az ötödik, Kasza Róbert a 6. helyről, 9-11 másodperces hátrányból kezdte meg a lövés-futás kombinációt.

Mindketten jól lőttek légfegyverrel is, de míg Ádám feljött a 3. helyre, addig Robi a futás végére nagyon elfáradt, s csak 12. lett. Öttusázó lányaink ma az olimpia utolsó számában kevésbé voltak sikeresek. Tóth Adrienn a 20. helyen ért célba, Kovács Sarolta csak 33. lett. Az éremtáblázaton 17 érmünkkel (8 arany, 4 ezüst és 5 bronz) a 9. helyen végeztünk.

Férficsapataink éremtelenek

Kézilabdázóink is a bronzéremért szálltak harcba délben, de a horvát válogatott 33:26-ra legyőzte a Mocsai-fiúkat. A döntőben a svédeket 22:21-re legyőző franciák szerezték meg az aranyérmet. Vízilabdázóink az 5. helyért kora délután 14:8-ra győzték le a spanyolokat, 7. az amerikaiakat 10:9-re verő Ausztrália lett. A bronzmeccsen Szerbia 12:11-re győzte le Montenegrót, míg a döntőben Horvátország 8:6-ra verte az olaszokat.

Holnap jön az aranygép

Olimpikonjaink az éjszakai záróünnepségen búcsúznak Londontól, s holnap reggel repülnek haza. Ferihegy 2-ről kora délután buszokkal érkeznek a SYMA Csarnokba, ahol 14 órakor a közönséggel találkoznak. Hivatalos fogadásuk augusztus 20-án, hétfőn 19 órakor lesz a Népstadionban a július 19-én beharangozott II. Gyulai István Memorial ? Atlétikai Magyar Nagydíjon. Utána sem kell sokáig nélkülöznünk Londont, mert augusztus 29-én, szerdától szeptember 9-én vasárnapig paralimpikonjaink sikereiért drukkolhatunk.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Zsidó olimpikonjaink | ZETApress
  2. Újborokat (j)ósajtokkal! | ZETApress

Szóljon hozzá!