ZETApress

hírportál

Megvan a 2. ezüstérmünk!

Lőrincz Tamás ezüstérmes lett a kötöttfogású birkózók 66 kg-os súlycsoportjában a tegnapi versenynapon, mivel a döntőben két menetben kikapott a vb-bronzérmes dél-koreai Kim Hjeon Vu-tól ? láttuk este az m1-en. A két bronzérmes a grúz Manuhar Tszhadaja és a francia Steeve Guenot lett.

A 2006-ban Európa-bajnok, a pekingi olimpián 8. Lőrincz ? aki a nyolcad-döntőben a kontinens-első német Frank Stäblert, a negyeddöntőben a vb-ötödik amerikai Justin Dashaun Lestert, az elődöntőben pedig a vb-ezüstérmes grúz Manuhar Tszhadaját győzte le ? a 2010-es vb-n már találkozott Kimmel, akkor két menetben győzte le. A magyar akkor ötödikként, a dél-koreai pedig nyolcadikként zárt.

A 25 éves ceglédi birkózó bevonulásánál sok magyar zászló is feltűnt a lelátón, és a közel száz magyar drukker hatalmas éljenzésben tört ki. Lőrincz a magyar birkózás történetének 16. olimpiai ezüstérmét vehette át Hegedűs Csabától és 53. dobogós helyezését szerezte meg, egyben ő a 9. magyar dobogós a londoni játékokon, közülük a 2. birkózó, hiszen az 55 kg-os Módos Péter vasárnap 3. lett.

Ezüst után bronzremény

Vízilabdázó lányaink a tegnap esti elődöntőben bírói ?segédlettel? 10:9-re kikaptak a spanyoloktól. A másik ágon délután az amerikaiak 11:9-re győzték le hosszabbításban az ausztrálokat, így a csütörtök délutáni bronzmeccset az ausztrálokkal játsszuk, míg utánunk a döntőt a spanyolok vívják az amerikaiakkal.

Amíg holnap a Merész-lányok már éremért játszanak, addig a Kemény-legények ma délután még csak a negyeddöntőt vívják az olaszokkal. Adósok vagyunk még hétfői eredményükkel: az amerikaiakat győztük le 11:6-ra, s ezzel csoportunkban 3. helyen végeztünk. Hétfőn a férfikézilabdázók is befejezték a csoportküzdelmüket. A Mocsai-fiúk Szerbiát verték 26:23-ra, ezzel negyedikek lettünk, így ma délben Izlanddal játsszunk a negyeddöntőben.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Már hat aranyunk van! | ZETApress

Szóljon hozzá!