ZETApress

hírportál

Már Londonban a csapat

Kora reggel útra kelt, délután pedig már az olimpiai pályára is kilátogatott tegnap a magyar kajak-kenu válogatott. A korábbi terveknek megfelelően a 13 versenyző közül 12-en ott voltak hajnalban a Liszt Ferenc repülőtéren ? tudatták az MKKSZ sajtósai.

A csapat legfiatalabb tagja, Dudás Miklós egy nap csúszással követi majd a többieket, hiszen ő csak a hét második felében érdekelt K?1 200 méteren. A társaság gond nélkül landolt Londonban, majd átment az Eton Dorney olimpiai központhoz közeli szállodába. Az ebéd és egy rövid pihenő után pedig jöhet az első hivatalos program: magyar idő szerint késő délután a hajóhitelesítés vár a versenyzőkre.

A válogatott tagjait bemutató sorozatunkban az elmúlt napokban már szó volt a női kajakosokról és Vajda Attila kenusról, végül nézzük, mire számíthatunk a férfi kajakosoktól! Tudatosak és profik. Hogy kikről van szó? ? A K?2 1000 méter magyar indulóiról, Dombi Rudolfról és Kökény Rolandról, akik mindössze két szezon óta lapátolnak együtt, de választásuk több mint telitalálat.

Tavaly a belgrádi Európa-bajnokságon bronzérmesek lettek, a szegedi világbajnokságon egy hatodik hellyel zsebelték be az olimpiai kvótát, míg az idén elképesztő fölénnyel nyerték meg a zágrábi Európa-bajnokságot a német Martin Hollstein?Andreas Ihle kettős előtt. Szilárdi Katalin tanítványai nem tagadják, nagyot léptek előre az elmúlt évek során, kezükben van az 1000 méter, és olyan indításokra képesek a táv során, amelyre nem sokan a jelenlegi mezőnyből. Nem véletlenül álmodoznak tehát egy nagy londoni diadalról, ám az aranyért folyó verseny nem lesz egyszerű, hiszen a németek, az oroszok, a szlovákok és a svédek is kőkemény ellenfelek lehetnek.

Férfi négyesünk a legjobb hat közé kerülést tűzte ki célul, ám az elmúlt hetek edzéseredményei alapján akár a dobogóban is reménykedhet majd a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel összetételű csapathajó, amely néhány riválisát, így a Szolnokon edzőtáborozó ausztrálokat, vagy szerbeket már feltérképezhette. Utóbbi két csapat mellett a fehéroroszok, oroszok, a németek és csehek lehetnek a nagy ellenfelei a mieinknek.

A K?1 200 méteren induló Dudás Miklós a döntőbe jutásban reménykedik, ám fiatalsága, jó értelemben vett pimaszsága akár még többet is kihozhat ifjúsági világbajnokunkból, akinek a számában a brit Edward McKeever, a lengyel Piotr Siemienowski és a német Ronald Rauhe nagy csatájára lehet számítani. Válogatottunk tagjairól idekattintva olvashatunk.

Gólszüret a medencében és a teremben

Vízilabdázó lányaink pénteki kudarca után a fiúk tegnap sikeresek voltak. Este 17:6-ra verték a házgazda briteket, a hétfő délutáni csoportzárón Egyesült Államok lesz az ellenfelünk. Kézilabdázó fiaink a spanyoloktól éjszaka 33:22-re kaptak ki, a csoportzárót holnap délelőtt a szerbekkel fogjuk játszani.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Aranyos Krisztiánok | ZETApress

Szóljon hozzá!