ZETApress

hírportál

Londoni rajongás

Péntektől indul a T-Home London Interaktív szolgáltatása, melynek alkalmazása révén még élvezhetőbbé válik a tévézés a sportrajongóknak ? ígérte a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a cég és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közös délelőtti sajtótájékoztatóján, a városligeti Műjégpályán.

Az ötkarikás játékok nyitó napjától az ország több mint négymillió háztartása számára válik elérhetővé a T-Home Interaktív TV szolgáltatása, és az ezzel rendelkezők külön felár nélkül vehetik igénybe a London Interaktív alkalmazást. A sportkedvelők ennek segítségével azonnal értesülhetnek az olimpiával kapcsolatos információkról, és nem maradnak le a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) által közvetített olimpiai eseményekről, ugyanis az Archív TV funkción keresztül 72 órán belül visszanézhetik a versenyeket és összefoglalókat ? akár SD vagy HD minőségben is.

A fejlesztés technológiai újdonsága az, hogy péntektől azok számára is elérhetővé válik, akiknek jelenleg nem a Magyar Telekomnál, hanem más internetszolgáltatónál van vezetékes internet-előfizetésük ? tette hozzá Christopher Mattheisen. Elhangzott, hogy a T-Home HD minicsomaggal rendelkező előfizetők számára az olimpiai közvetítések ? a Telekom és MTVA közötti megállapodás alapján ? akár három dimenzióban is nyomon követhetők lesznek.

A T-Home a londoni magyar sikereket támogatva egy különleges közösségi alkalmazást is kialakított: a weboldalon keresztül a Facebook-fiókkal történő belépést követően bárki virtuális szívdobbanás elküldésével jelezheti támogatását az olimpián szereplő versenyzők, csapatok felé. Ezeket az olimpikonok egy speciális szerkezetnek köszönhetően azonnal érzékelik.

Szabó Bence, a MOB sportigazgatója szerint a virtuális szívdobbanásoknál Londonban már csak egy dolog fokozhatná jobban a hangulatot: ha a magyar versenyzőknek már az első napokban sikerülne érmet vagy érmeket nyerniük. Úgy ítéli meg, hogy jól sikerült az ötkarikás felkészülés utolsó hat hónapja, ezért Londonban a pekinginél jobb szereplést, 13-15 érmet vár a magyar versenyzőktől ? tette hozzá az 1988-as 24. Szöuli és az 1992-es 25. Barcelonai Nyári Olimpia egyéni kardvívó bajnoka.

Telekom Olimpiai Szurkolói Klub a Városligetben

A rajongás és a szurkolás teljes közösségi élményét élhetik át azok, akik az olimpia ideje alatt az idei nyár talán leghangulatosabb ingyenes szabadtéri szurkolói klubjába, a Városligeti sétányra látogatnak. A közel kétszáz éves Városliget szívében, a gyönyörűen felújított Műjégpálya épületének szomszédságában, a városligeti csónakázó tóra telepített közel ezer négyzetméteres stégről egyszerre több ezren követhetik az ötkarikás versenyek küzdelmeit a helyszínen lévő óriás, 25 négyzetméteres kivetítőn, míg az ország egyetlen ?hivatalos? olimpiai szurkolói helyszínén, a Telekom Olimpiai Szurkoló Klubjában HD minőségben és akár 3D-ben is élvezhetik a közvetítéseket.

Széles és különleges étel- és italkínálat, közvetlen vízparti környezet, koncertek, salsa- és funky-estek garantálják a szórakozva szurkolást, míg az egyes sportágak viadalainak szakértő kommentátorai a Telekom Olimpiai Szurkolói Klub meghívását elfogadó volt olimpikonok lesznek. Ráadásul a szurkolók a Telekom különleges alkalmazásai révén személyesen is kifejezhetik támogatásukat a magyar olimpiai csapat tagjainak, valamint játékos kedvükkel jótékony célokat is szolgálhatnak.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. RajongóSzív Londonban | ZETApress

Szóljon hozzá!